ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυλωνάς (Εθνική): Νέα δάνεια €2δισ. σε επιχειρήσεις το β’ εξάμηνο

20:00 - 06 Αυγ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μυλωνάς (Εθνική): Νέα δάνεια €2δισ. σε επιχειρήσεις το β’ εξάμηνο
Σε τιτλοποίηση δανείων ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ -πακέτο Frontier- θέλει να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου του 2020.

Όπως τόνισε ο κ. Μυλωνάς, η ΕΤΕ έχει  στόχο να ολοκληρώσει την τιτλοποίηση αυτών των δανείων έως τις αρχές του 2021 κάνοντας χρήση των κρατικών εγγυήσεων που προσφέρει το σχέδιο «Ηρακλής».

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας  αναφέρθηκε και στην πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής υπογραμμίζοντας «εξετάζουμε όλες τις πιθανές επενδυτικές προτάσεις. Όταν θα έχουμε κάτι θα σας ενημερώσουμε».

Σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη χορηγήσει δάνεια ύψους 2,8 δισ. ευρώ και το δεύτερο 6μηνο του 2020 θα εκταμιεύσει νέα δάνεια, με αιχμή τις επιχειρήσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ. «Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους υγιείς πελάτες μας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία», είπε.

Ερωτηθείς για τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσδώσει το Ταμείο Ανάκαμψης στο τραπεζικό σύστημα τόνισε ότι είναι πρόωρο ακόμη να ποσοτικοποιηθεί το όφελος καθώς η κυβέρνηση θα αποφασίσει ωστόσο υπογράμμισε ότι όπως κάθε κρίση έτσι κι αυτή γεννά ευκαιρίες και οι πόροι του Recovery Fund θα δώσουν ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την διοίκηση της τράπεζας η Εθνική διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση με τον συνολικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 16,9% πολύ υψηλότερα από τον αναθεωρημένο προς τα κάτω όριο του 11,5% που έθεσαν οι εποπτικές αρχές στο πλαίσιο των υποστηρικτών μέτρων που έλαβαν λόγω της πανδημίας.

Για τα moratoria ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι η ισχύς τους συνεχίζεται μέχρι το τέλος του 2020, οπότε δεν μπορούν να διεξαχθούν συμπεράσματα για την συμπεριφορά των δανειοληπτών. Τα δάνεια σε αναστολή ανέρχονται για την ΕΤΕ στα 3,5 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.