ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Το μέλλον είναι στα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα Κύριο

19:07 - 09 Οκτ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μυλωνάς (ΕΤΕ): Το μέλλον είναι στα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα
Έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας μεγαλύτερων και ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στο 3o Athens Investment Forum.

«Η δομή της οικονομίας κυριαρχείται από πολλές μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης», τόνισε πιο συγκεκριμένα ο κ. Μυλωνάς στην τοποθέτησή του.

Ο ίδιος σημείωσε πως το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων που θα δημιουργηθούν από την πανδημία θα είναι διαχειρίσιμο, τονίζοντας πως μέχρι και την στιγμή της κρίσης είχε σημειωθεί μεγάλη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Παράλληλα, ανέφερε πως υπάρχουν λύσεις για τους πελάτες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και θα τους δοθεί κι άλλος χρόνος από τις τράπεζες, και αναμένεται η απόφαση του επόπτη για αυτό το θέμα μέχρι το τέλος του 2021.

Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το θεσμικό πλαίσιο χρειαζόταν αλλαγές. «Ο νέος νόμος πάει προς τη σωστή κατεύθυνση για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι πάσχουμε στην υλοποίηση» υπογράμμισε.

Τέλος, μιλώντας για την «πράσινη» ανάπτυξη, ο CEO της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε ότι «για να είναι πλέον ανταγωνιστική μία χώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική για την πράσινη ανάπτυξη. Η οικονομική ανάπτυξη ταυτίζεται στο εξής απόλυτα με αυτό που σήμερα αποκαλούμε πράσινη ανάπτυξη».

«Το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση του νέου μοντέλου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Εθνική είναι επιλογή και προτεραιότητά μας. Χρηματοδοτούμε ήδη πάρα πολλά επενδυτικά project σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:00 - 10 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.