ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρένο» στα σενάρια ΑΜΚ από την Πειραιώς

19:14 - 26 Οκτ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Φρένο» στα σενάρια ΑΜΚ από την Πειραιώς
Με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα, απαντώντας, έτσι, σε σχετικά δημοσιεύματα.

Η ανακοίνωση της τράπεζας:

«Σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι, παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στις φήμες για πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ από τους τρεις βασικούς ιδιώτες μετόχους (Τζον Πόλσον, Αριστοτέλης Μυστακίδης, fund Bienville) της τράπεζας. Οι τρεις μέτοχοι κατέχουν αθροιστικά το 19,8% των μετοχών της Πειραιώς και το ΤΧΣ ελέγχει το 26,5%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της Πειραιώς κατέγραψε ισχυρές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα πως σε διαρκή βάση αξιολογεί διάφορες επιλογές με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει αρμοδίως το επενδυτικό κοινό εάν και εφόσον ληφθούν σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με το εφαρμοστέο θεσμικό πλαίσιο» τόνισε νωρίτερα η τράπεζα, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την αποπληρωμή των Cocos ύψους 2,04 δισ. ευρώ τα οποία λήγουν στα τέλη του 2022. 

Η τράπεζα έχει ενημερώσει τον SSM ότι προτίθεται να εξοφλήσει  με μετρητά το κουπόνι, ύψους 165 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2020 και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του επόπτη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:40 - 26 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.