ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Τέλη Νοεμβρίου η απόφαση του SSM για τα CoCos

11:53 - 12 Νοε 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς: Τέλη Νοεμβρίου η απόφαση του SSM για τα CoCos
Σε διαρκή επαφή με τον SSM βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, σχετικά με τη διαδικασία πληρωμής των CoCos σε μετρητά.

Ειδικότερα, η Τράπεζα ανακοίνωσε τα ακόλουθα για το εν λόγω θέμα:

Με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σε συνέχεια της από 30.10.2020 ανακοίνωσής της, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται επί του παρόντος σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τα αρμόδια όργανα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) στο πλαίσιο της εξέτασης του υποβληθέντος αιτήματός της για πληρωμή του ετήσιου τόκου των CoCos σε μετρητά, παρέχοντας τα εκάστοτε αιτούμενα από τον επόπτη στοιχεία, σχόλια και διευκρινίσεις.

Με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η σχετική απόφαση του επόπτη αναμένεται να κοινοποιηθεί στην Τράπεζα περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, αμέσως μόλις παραλάβει την απόφαση του αρμόδιου εποπτικού οργάνου.

Στο μεταξύ όπως φαίνεται αντικείμενο εργώδους συζήτησης κυβέρνησης, ΤΧΣ και διοίκησης της τραπέζης ειναι η διαμόρφωση ενός σχεδίου για την επόμενη μέρα όπου όπως φαίνεται ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι ο κεντρικός. Ουσιαστικά εξετάζεται το πώς εφόσον οδηγηθεί σε κρατικοποίηση η τράπεζα θα επανέλθει με όρους win win και πάλι στον ιδιωτικό τομέα με προσέλκυση επενδυτών.
 
Σε αυτήν την προσπάθεια για την Τράπεζα που από άποψη κεφαλαιακών δεικτών ειναι πολύ πάνω από τα θεσμισμένα όρια, κομβικό ρόλο αναμένεται να παίξει οη μείωση των κόκκινων δανείων και η εξυγίανση του ισολογισμού της.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 12 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.