ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Στρατηγική συνεργασία ABC Factors-EBRD για παροχή ρευστότητας σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

10:59 - 08 Δεκ 2020 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank: Στρατηγική συνεργασία ABC Factors-EBRD για παροχή ρευστότητας σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Σημαντική ώθηση στη ρευστότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παρέχει η ABC FACTORS, Εταιρία του Ομίλου Alpha Bank, εξασφαλίζοντας μία νέα χρηματοδοτική γραμμή-trade finance ύψους Ευρώ 20 εκατ. για υπηρεσίες factoring, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικής Διευκόλυνσης (Trade Facilitation Program) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Ειδικότερα, η νέα συνεργασία της ABC FACTORS με την EBRD προβλέπει την παροχή ρευστότητας σε Μεσαίες και Μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, μέσω της προεξόφλησης των εμπορικών τους απαιτήσεων, και με τρόπο που υποστηρίζει τους συναλλακτικούς δεσμούς με τους Πελάτες και τους Προμηθευτές τους.

Με τη νέα πιστωτική γραμμή Trade Finance της ABC FACTORS, δίνεται η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο του factoring, προκειμένου να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους εξασφαλίζοντας άμεσα κεφάλαιο κίνησης μέσω της προεξόφλησης των τιμολογούμενων απαιτήσεων. Παράλληλα διασφαλίζεται η είσπραξη των απαιτήσεών τους μέσω των υπηρεσιών διαχείρισης ή / και ασφάλισης πιστώσεων, βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το κεφάλαιο κίνησης, στην ιδιαίτερα δύσκολη τρέχουσα συγκυρία.

Η σημαντική αυτή συμφωνία ανάμεσα στην EBRD και την ABC FACTORS ισχυροποιεί περαιτέρω τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας του Ομίλου Alpha Bank με τον κορυφαίο διεθνή χρηματοδοτικό οργανισμό. Η Alpha Bank συμμετέχει επί σειρά ετών στα προγράμματα παροχής εγγυοδοσίας της EBRD, στηρίζοντας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο και επιθυμούν να ενισχύσουν τη διεθνή τους παρουσία.

Η ABC FACTORS, 100% θυγατρική εταιρία του Ομίλου Alpha Bank, είναι η πρώτη εταιρία factoring στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1995. Κατέχει σταθερά ηγετική θέση στην αγορά του factoring με υψηλή κερδοφορία και συνεχή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της, ο οποίος το 2019 ανήλθε σε Ευρώ 4,8 δισ.

«Η δυναμική ανάπτυξη της ABC FACTORS οφείλεται στην υψηλή τεχνογνωσία και στην αφοσίωση των Στελεχών μας καθώς και στην υποστήριξη του Μητρικού μας Ομίλου.
Αποστολή της Εταιρίας μας είναι να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στους Πελάτες μας, παρέχοντάς τους υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες που δημιουργούν οι σύνθετες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων», σημειώνει η Μαρία Μ. Ράϊκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Γενική Διευθύντρια της ABC FACTORS.

Η ABC FACTORS παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών factoring και forfaiting καθώς και τις παράγωγες υπηρεσίες που εντάσσονται στο Supply Chain Finance. Δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά και σε περίπου 70 χώρες, μέσω του δικτύου ανταποκριτών του συνεργαζόμενου διεθνούς οργανισμού Factors Chain International (FCI).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.