ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BFF Banking Group: €97.6εκατ καθαρά έσοδα το 2020-Η ελληνική δραστηριότητα

11:50 - 11 Φεβ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
BFF Banking Group: €97.6εκατ καθαρά έσοδα το 2020-Η ελληνική δραστηριότητα
Ανθεκτικά οικονομικά αποτελέσματα, είχε η BFF Banking Group τη χρονιά που μας πέρασε καθώς και ευθυγραμμισμένα με τις τάσεις που σημειώθηκαν κατά τα προηγούμενα τρίμηνα.

Πιο συγκεκριμένα, για όλο το 2020 τα προσαρμοσμένα έσοδα ανήλθαν σε € 97,6 εκατ., μειωμένα κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δηλαδή υπήρξε αύξηση 7% χωρίς να υπολογιστούν οι εισπράξεις τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής. 

Παράλληλα, οι νέες εργασίες ανήλθαν σε € 5,8 δισ., δηλαδή αυξημένες κατά  9% σε σχέση με το 2019. 
 

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο δανεισμού των πελατών παρέμεινε σταθερό ως αποτέλεσμα γρηγορότερων εισπράξεων, που ήταν υπεραπόδοση σε σχέση με την ιταλική αγορά factoring. Το ποσοστό ήταν της τάξεως του 43% εκτός Ιταλίας, αυξημένο δηλαδή σε σχέση με το 41% που σημειώθηκε κατά το τέλος του 2019. 
 

Αυξημένος ήταν και ο όγκος μη-αναγνωρισμένων και εκτός προϋπολογισμού τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής στα €406 εκατομμύρια.  

Η επάρκεια χρηματοδοτικών πόρων ήταν της τάξεως των € 4,2 δισ. με € 0,6 δισ. μη χρησιμοποιούμενες πιστωτικές γραμμές. 

Την ίδια στιγμή, το χαμηλό προφίλ ρίσκου, είχε καθαρά μη-εξυπηρετούμενα δάνεια μειωμένα κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το κόστος ρίσκου ανήλθε σε 8 μ.β. ενώ ο δείκτης κάλυψης είναι της τάξεως του 84%, με τον αμελητέο όγκο αναστολών πληρωμών από πιστώσεις να βρισκόταν στα € 3 εκατ. ή 0,07% του υπολοίπου δανείων έναντι πελατών στις 31/12/2020.  

Στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση, ο δείκτης CET1 και ο συνολικός κεφαλαιακός δείκτης ανήλθαν σε 15,5% και 21,6% αντίστοιχα με πλεονάζον κεφάλαιο της τάξεως των € 107 εκατ. πάνω από τον στόχο του 15% σε ό,τι αφορά τον συνολικό κεφαλαιακό δείκτη. Ο δείκτης CET1 ανήλθε σε 26% συνυπολογίζοντας τα συνολικά μερίσματα. 

Τα συνολικά μερίσματα των χρήσεων 2019 και 2020 ανέρχονται σε 169 εκατομμύρια ευρώ και είναι έτοιμα προς αποκοπή, δεν συνυπολογίζονται όμως στους κεφαλαιακούς δείκτες. Ο Όμιλος αναμένει σχετική ενημέρωση από την Τράπεζα της Ιταλίας προκειμένου να προσδιοριστεί η ημερομηνία αποκοπής. 

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού ορισμού αθέτησης (DoD) είναι θετική επίδραση στον δείκτη CET1 και στον συνολικό κεφαλαιακό δείκτη, οι οποίοι ανήλθαν σε 4,5% και 6,6% αντίστοιχα, σε συνέχεια και της στάθμισης ρίσκου που εφαρμόζει ήδη ο ανταγωνισμός. 

Στη DEPObank η ολοκλήρωση της συμφωνίας και η συνεπακόλουθη συγχώνευση αναμένονται μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021. Η νέα εταιρική οντότητα που θα προκύψει θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. 

Σχετικά με τα κριτήρια ESG, υπάρχει ισχυρή δέσμευση για υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη, ευθυγραμμισμένη με τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης των εισηγμένων εταιρειών. Οι σχετικές, μη-οικονομικής φύσεως πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν στο πλαίσιο των επικείμενου ετήσιου απολογισμού. 

Τέλος, η συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής στον κύκλο εργασιών του Ομίλου ανέρχεται σε € 65 εκατ., έναντι € 54 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 21%.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.