ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη αίτηση για ένταξη στον «Ηρακλή» κατέθεσε η Τρ. Πειραιώς

18:23 - 02 Μαρ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεύτερη αίτηση για ένταξη στον «Ηρακλή» κατέθεσε η Τρ. Πειραιώς
Εντός του Φεβρουαρίου 2021 κατατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών η δεύτερη αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με την κωδική ονομασία «VEGA», συνολικής λογιστικής αξίας 4,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας 1,4 δισ. ευρώ.

Με την αίτηση αυτή, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν συνολικά στο πρόγραμμα «Ηρακλής» με τιτλοποιήσεις ύψους 31,3 δισ. ευρώ για παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας 11,84 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα (2/3), ο Όμιλος Πειραιώς ανακοίνωσε ότι προχωρά η υλοποίηση της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων που φέρει την επωνυμία «Vega», η οποία περιλαμβάνει κυρίως δάνεια σε οριστική καθυστέρηση με εξασφαλίσεις επί οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.