ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank:Πάνω από €1 δισ. οι προσφορές για το TierII

15:12 - 04 Μαρ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank:Πάνω από €1 δισ. οι προσφορές για το TierII
Άνοιξε το πρωί της Πέμπτης (4/3) το βιβλίο προσφορών για τη δεύτερη έκδοση ομολόγων Tier II της Alpha Bank. Το ομόλογο θα είναι διάρκειας 10,25 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 5,25 έτη. Η έκδοση ομολόγου Tier II, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, θα προσθέσει στον δείκτη κεφαλαιακή επάρκεια περίπου 150 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκδοση έχουν συγκεντρωθεί ήδη προσφορές που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ.

Η αρχική τιμολόγηση διαμορφώνεται στην περιοχή του 5,5%, ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρό και η έκδοση θα κλείσει αυθημερόν.

Η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι το κουπόνι θα είναι ελαφρώς υψηλότερο από την προηγούμενη έκδοση (4,25%). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αξιολόγηση του ομολόγου θα είναι Caa2 από την Moody’s και CCC από την Standard & Poors.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκδοση, στην οποία προχωρά η Alpha Bank η οποία είχε αντλήσει τον Φεβρουάριο του 2020 επίσης 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%.

Η έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JP Morgan, Goldman Sachs, Citi,  Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers), κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για την Alpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.

Σημειώνεται ότι το Galaxy, ύψους €10,8 δισ., είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή NPEs στην Ελλάδα και η 2η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, βελτιώνοντας δραστικά την ποιότητα του ενεργητικού της Τράπεζας.

Η νέα έκδοση ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαιά της και να διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους, όπως είναι ο κανόνας σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 04 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.