ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου έως 1,38 δισ. ευρώ Κύριο

20:52 - 16 Απρ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου έως 1,38 δισ. ευρώ
Απόφαση για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους έως 1,38 δισ. ευρώ έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16/4).

Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1,2 δισεκατομμυρίων νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν με ενδεικτικό εύρος τιμών από 1 έως 1,15 ευρώ.

Σε περίπτωση που η έκδοση φθάσει στην ανώτατη τιμή, τότε η αύξηση διαμορφώνεται στο 1,38 δισ. ευρώ.

Το 85% των μετοχών θα διατεθεί στο εξωτερικό και το 15% με ιδιωτική τοποθέτηση στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου θα ξεκινήσει στις 21 Απριλίου με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (book building) στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με τη διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς.

Oι εγγραφές, εγχώρια, θα γίνουν μεταξύ 21-23 Απριλίου στην ανώτατη τιμή, ενώ στο εξωτερικό το βιβλίο προσφορών μπορεί να κλείσει την ίδια ημέρα.

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά πάλι η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ύστερα από την προσωρινή αναστολή από τις 14 Απριλίου, λόγω του reverse split.

Το νέο σύνολο των μετοχών της τράπεζας, που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α., θα ανέρχεται σε 50.367.223 κοινές ονομαστικές από 831.059.164 μετοχές.

Όπως είχε τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου (φωτο), στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η έκδοση να διεξαχθεί με δύο παράλληλες διαδικασίες:

Τη Διεθνή Προσφορά: Ιδιωτική τοποθέτηση προς ειδικούς και λοιπούς θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό, μέσω βιβλίου προσφορών, η οποία δεν θα συνιστά δημόσια προσφορά.

Την Ελληνική Προσφορά: Δημόσια προσφορά στην Ελλάδα. Ως προς την κατανομή των νέων μετοχών, θα υιοθετηθεί ένα προνομιακό σύστημα για τους εν Ελλάδι μετόχους. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να αποκτήσουν όσες μετοχές αναλογούν στο ποσοστό τους. Ως εκ τούτου, η συμμετοχή τους θα παραμείνει ίδια, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.