ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Αύριο (27/4) η έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ Κύριο

09:01 - 27 Απρ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Αύριο (27/4) η έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ
Αύριο (27/4) αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών της Eurobank για την έκδοση ομολόγου senior preferred, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι συναντήσεις της διοίκησης  με επενδυτές  προκειμένου να καλυφθεί η έκδοση.

Τα κεφάλαια που προσδοκά ν αντλήσει η Eurobank  στοχεύουν στην  ενίσχυση της ρευστότητας και συγκεκριμένα «χτίσιμο» των προληπτικών κεφαλαίων που προβλέπει η οδηγία MREL. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα διαθέτει υπερεπάρκεια ρευστότητας, ωστόσο είναι υποχρεωμένη, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες, να προχωρήσουν σε ομολογιακές εκδόσεις ώστε να καλύψουν ελάχιστους δείκτες κεφαλαίων που έχει ορίσει ανά τράπεζα ο SRB μέχρι τα τέλη του 2025 (το ποσοστό ορίζεται επί των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού, RWA της καθεμίας).

Όπως εκτιμάται η ομολογιακή έκδοση της Eurobank θα διαμορφωθεί σε επιτόκιο λίγο πάνω από 2%. Ανάλογη έκδοση senior preferred ομολόγου 500 εκατ. ευρώ είχε πραγματοποιήσει η Εθνική Τράπεζα τον περασμένο Νοέμβριο σε επιτόκιο λίγο κάτω του 3% (το εν λόγω ομόλογο διαπραγματεύεται σήμερα λίγο κάτω του 2%).

Σύμβουλοι της ομολογιακής έκδοσης της Eurobank είναι οι HSBC, Goldman Sachs, UBS, BNP και BofA.

Τον Φεβρουάριο, η Alpha Bank προχώρησε σε έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της δημιουργίας προληπτικών κεφαλαίων MREL. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.