ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Τράπεζας Πειραιώς

19:02 - 11 Μαϊ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Τράπεζας Πειραιώς
Σε θετικές από σταθερές αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) της Τράπεζας Πειραιώς ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση Caa2 για την τράπεζα.

Ο οίκος αναφέρει στην έκθεσή του ότι η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλη αναδιάρθρωση του ισολογισμού της.

Όπως εξηγεί, η απόφαση για αναβάθμιση του outlook «καθοδηγείται από την πρόσφατη επιτυχή αύξηση κεφαλαίου που θα βοηθήσει την τράπεζα να βελτιώσει την ποιότητα του ενεργητικού και τη φερεγγυότητά της τα επόμενα δύο χρόνια».

Η αύξηση του κεφαλαίου, προσθέτει, «ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζας "Sunrise" που προβλέπει τη μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της κάτω από το 10% στο τέλος του 2021 από 35% τον Δεκέμβριο του 2020 (ενσωματώνοντας τις πρόσφατες τιτλοποιήσεις NPEs "Phoenix" και "Vega")».

«Η επιβεβαίωση του αξιόχρεου λαμβάνει υπόψη τους ακόμη σημαντικούς καθοδικούς πιστωτικούς κινδύνους για τον ισολογισμό της τράπεζας καθώς και τους σημαντικούς κινδύνους υλοποίησης του σχεδίου μετασχηματισμού της για τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού και της φερεγγυότητάς της», σημειώνει η Moody's.

Αναφέρει ακόμη ότι η τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε νέες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων φέτος, μέσω του «Ηρακλή». Σύμφωνα με τη Moody’s, μετά την αύξηση κεφαλαίου, ο δείκτης Tier 1 (CET1) και ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAR) της Πειραιώς Financial Holdings βελτιώθηκε σε 16,9% και 18,9% αντίστοιχα από 13,8% και 15,8% τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες της Τράπεζας Πειραιώς βελτιώθηκαν σε 14% και 15,8% αντίστοιχα από 9,4% και 11,3% τον Δεκέμβριο 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.