ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπάλληλοι Attica Bank: Πανελλαδική απεργία στις 29/6

13:53 - 28 Ιουν 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Υπάλληλοι Attica Bank: Πανελλαδική απεργία στις 29/6
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος υπαλλήλων της Attica Bank, η συρρίκνωση του δικτύου Καταστημάτων τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και πανελλαδικά και η ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του συνόλου των μονάδων διοίκησης, με γνώμονα τις οικονομίες κλίμακας και την εξοικονόμηση κόστους, αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση της Τράπεζας, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση και το management της Attica Bank και σε υλοποίηση του εγκεκριμένου και υλοποιούμενου business plan 3-ετίας 2021-2023, δεσμευτικού για τη συνέχιση παρουσίας της Τράπεζας στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη.

Έχοντας από πλευράς μας, εδώ και αρκετό καιρό, διατυπώσει και εκφράσει σαφώς, διαφορετική προσέγγιση, κάθετα αντίθετη σε σχέση με την εργοδοτική πλευρά, τεκμηριώνοντάς την με επιχειρήματα και αριθμούς, είπαμε, πως, το νέο μοντέλο επιχειρηματικής δράσης που πάει να εγκαθιδρυθεί απομονώνει έτι περαιτέρω την Τράπεζα από την πλατιά επιχειρηματική κοινότητα και δη τις υγιείς μικρές, μεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, την αποκόπτει από την πελατειακή βάση, υφιστάμενη και δυνητικά μελλούμενη, ενώ την ίδια στιγμή με την εμμονή στα μεγάλα χρηματοδοτικά ανοίγματα, πέραν της δεδομένης εξάρτισης του ισολογισμού και των συνεπαγόμενων εποπτικής φύσης υποχρεώσεων, το περιθώριο καθαρού κέρδους περιορίζεται αισθητά και η όποια διαθέσιμη ρευστότητα ουσιαστικά αδυνατεί να αναθερμάνει την πραγματική οικονομία, πολλώ δε μάλλον να συμβάλλει έστω και ελάχιστα στη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τονίζει ο σύλλογος.

Ενόψει λοιπόν, μιας διελκυστίνδας απόψεων και θέσεων, που αναπόφευκτα θα εγερθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικότερα, δε, μετά το τέλος της πανδημίας, ανάμεσα στις δυνάμεις κεφαλαίου και εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα της εθνικής μας οικονομίας, κυβέρνησης, τραπεζιτών και τραπεζοϋπαλλήλων, αντίστοιχα, όσον αφορά τις οδυνηρές συνέπειες από τους εξελισσόμενους ήδη ταχείς και παντελώς απρόσωπους ρυθμούς μετάβασης του τραπεζικού γίγνεσθαι στην επόμενη μέρα, ψηφιοποίησης σχεδόν του συνόλου των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, outsourcing εργασιών, ανάθεσης διαχείρισης δανείων και πιστώσεων σε servicers κλπ παράταιρων της συνήθους καθημερινότητάς μας και επί πολλών 10-ετιών ακολουθητέων πρακτικών και με τον άνθρωπο – εργαζόμενο να εξοβελίζεται και τους Κανόνες Ηθικής και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να «πηγαίνουν περίπατο», η Attica Bank ξεκίνησε να θυσιάζει θέσεις εργασίας και να απολύει εργαζόμενους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει και καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια της Τράπεζας, στηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά τα διωκόμενα μέλη του, καλεί την Τράπεζα α. να ανακαλέσει την απόλυση, β. να επαναφέρει σε πλήρη ισχύ τη σύμβαση εργασίας των συναδέλφων, γ. να απέχει από οποιαδήποτε συμπεριφορά κατατείνει σε απολύσεις ή αναστολές συμβάσεων εργασίας και δ. να σεβαστεί τις προβλέψεις του Κανονισμού Εργασίας, τις δεσμεύσεις της ισχύουσας Επιχειρησιακής αλλά και της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. για την προστασία του συνόλου των θέσεων εργασίας, αναπτύσσει σε συνεννόηση και συνεργασία με ΟΤΟΕ, ΕΚΑ και ΓΣΕΕ κάθε ενδεικνυόμενη κινητικότητα που απαιτείται, προκηρύσσει 24-ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο, Τρίτη, 29 Ιούνη 2021 και διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στο κάτω μέρος της Πλ. Κλαυθμώνος, Π. Π. Γερμανού 3-5, την ημέρα της απεργίας, 7 – 10 το πρωί.

Το κλίμα εργασιακής ειρήνης και σύμπνοιας των κοινωνικών εταίρων της Τράπεζας, πρέπει άμεσα και έμπρακτα να αποκατασταθεί για το ομαλό πέρασμα της Attica Bank στον ανταγωνισμό με όρους παραγωγικούς, αναπτυξιακούς, πελατοκεντρικούς, κοινωνικούς, πρωτίστως, ανθρώπινους, καταλήγει η ανακοίνωση.

            

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 28 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.