ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΧΣ: Με 9% στην Alpha Bank μετά την αύξηση κεφαλαίου

10:19 - 01 Ιουλ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΧΣ: Με 9% στην Alpha Bank μετά την αύξηση κεφαλαίου
Τη μερική συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ανακοίνωσε το ΤΧΣ.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: 

Η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (“Alpha” ή η “Τράπεζα”) αποτελεί αφετηρία μιας νέας περιόδου για την Τράπεζα, η οποία ως βασικό στόχο έχει την περαιτέρω επέκταση της πιστωτικής ανάπτυξής της, την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της, την βελτίωση των αποδόσεων για τους μετόχους της, καθώς και την ευρύτερη συμβολή στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha πραγματοποιήθηκε με όρους αγοράς με τιμή προσφοράς €1 ανά μετοχή, όπως καθορίστηκε μέσω διεθνούς και εγχώριας ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ» ή «Ταμείο») συμμετείχε μαζί με ξένους και εγχώριους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές υπό τους ίδιους όρους. Σύμφωνα με την εντολή του να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να ξεκινήσει μια σταδιακή αποεπένδυση των συμμετοχών του στο κεφάλαιο των ελληνικών τραπεζών, το ΤΧΣ αποφάσισε να μειώσει τη συμμετοχή του στην Alpha σε 9% μετά την ολοκλήρωση της αύξησης.

Το ΤΧΣ παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alpha, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του Ταμείου προς τη Διοίκηση και το μέλλον της Τράπεζας.

Η μερική συμμετοχή του ΤΧΣ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha ήταν αποτέλεσμα της ισχυρής ζήτησης και συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και ενισχύει την πρόθεση για σταδιακή αποεπένδυση των συμμετοχών του στις ελληνικές τράπεζες, διατηρώντας, παράλληλα, τις προοπτικές αποκόμισης αξίας στο προσεχές μέλλον, ώστε να επωφεληθεί το Ελληνικό δημόσιο από την προβλεπόμενη βελτίωση της κερδοφορίας της Τράπεζας.

Το ΤΧΣ επιδιώκει τη διαρκή υποστήριξη της Alpha στην εκτέλεση του ευρύτερου σχεδίου «Tomorrow», το οποίο εξυπηρετεί παράλληλα τις προτεραιότητες της Τράπεζας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας στη μετα-πανδημία εποχή.

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha, το ΤΧΣ, κατά τη συγκεκριμένη φάση, διόρισε ως από κοινού χρηματοοικονομικούς συμβούλους την UBS Europe SE και την Société Générale και ως μοναδικό νομικό σύμβουλο τη δικηγορική εταιρεία «Kyriakides Georgopoulos». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.