ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Attica Bank: Τι προβλέπει το τριετές πλάνο-Νέα ΑΜΚ €300 εκατ.

17:29 - 07 Ιουλ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Attica Bank: Τι προβλέπει το τριετές πλάνο-Νέα ΑΜΚ €300 εκατ.
Η Attica Bank αναμένεται προχωρήσει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 300 εκατ. ευρώ, για να στηρίξει το επιχειρησιακό σχέδιο και ειδικότερα την πιστωτική επέκταση των 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση της τράπεζας στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Θα προηγηθεί η κρατικοποίηση της, καθώς το Δημόσιο θα συμψηφίσει τον αναβαλλόμενο φόρο (DTC) με την καταβολή μετρητών ή ομολόγων που θα ανέλθουν περί τα 150 εκατ. ευρώ.

Κατά την εισήγησή του στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, χαρακτήρισε ως έτος σταθμό το 2021 για την πορεία της Attica Bank. Όπως ανέφερε, με το τριετές πλάνο η τράπεζα γίνεται βιώσιμη και θα γίνει η πρώτη που θα μηδενίσει το απόθεμα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, περιέγραψε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με βάση τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο επισήμανε ότι τα σημάδια της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης θα φανούν μετά τη λήξη της. Όπως ανέφερε ο κ. Πανταλάκης, στο τέλος του 2021 η Attica Bank θα έχει αντιμετωπίσει οριστικά τα ζητήματα με τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και την αναβαλλόμενη φορολογία.

Σύμφωνα με τον κ. Πανταλάκη, στόχος είναι ο διπλασιασμός των χορηγήσεων μέσα στην 3ετία. Επίσης, ανέφερε ότι από την εθελουσία η τράπεζα είχε εξοικονομήσεις 2,1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Τέλος, ο κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης, CFO της Attica Bank, περιέγραψε τις ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης:

1) Πώληση mezannine ομολόγων με κεφαλαιακά κέρδη 0,5 π.μ.

2) Ένταξη senior ομολόγων από το γ' 3μηνο του 2021 στον Ηρακλή με κεφαλαιακά κέρδη 5 π.μ.

3) ΑΜΚ 300 εκατ.

4) Έκδοση Tier I ή ΙΙ με στόχο κεφαλαιακή ενίσχυση 1,5 π.μ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:49 - 07 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.