ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η θέση διεθνών οίκων για τα αποτελέσματα εξαμήνου της Eurobank Κύριο

16:42 - 01 Σεπ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η θέση διεθνών οίκων για τα αποτελέσματα εξαμήνου της Eurobank
Σύσταση «overweight» και τιμή στόχο τα 1,10 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Eurobank η JP Morgan, μετά και τα ισχυρά, όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα α' εξαμήνου και β’ τριμήνου 2021 της τράπεζας.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, τα καθαρά κέρδη της Eurobank ύψους 100 εκατ. ευρώ για το 2ο τρίμηνο του έτους αντιστοιχούν σε 9,6% ROTE, καθαρά και χωρίς σημαντικές εφάπαξ συνεισφορές, που στηρίζουν τη θετική της άποψη για την ελκυστική μελλοντική απόδοση της τράπεζας.

Τα κέρδη του τριμήνου ήταν 16% υψηλότερα από τις προσδοκίες της, αλλά το κόστος και τις προβλέψεις κατά 2%/7% χαμηλότερα.

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι μετοχές της Eurobank διαπραγματεύονται με 0,54x 2022E σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2022 και 9% σε όρους ROTE με βάση τις εκτιμήσεις του 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο οι μετοχές διαπραγματεύονται με discount 28%, εάν συγκριθεί με βάση το ROTE αλλά και την μεγάλη αξία από το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ακίνητα ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η AXIA Ventures Group προχωρά σε σύσταση «buy» με τιμή στόχο τα 1,20 ευρώ για την μετοχή της Eurobank, με τους αναλυτές της να σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα είναι καθαρά και δίνουν στους επενδυτές μια ματιά στο μελλοντικό σχήμα των χρηματοοικονομικών στοιχείων της τράπεζας.

Παράλληλα, χαιρετίζουν τα σχόλια της διοίκησης για την πιθανότητα έναρξης συζητήσεων στις αρχές του 2022 με την ΕΚΤ σχετικά με την προοπτική διανομής μερισμάτων, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει θετικές προσαρμογές στις προσδοκίες της αγοράς αναφορικά με την αποτίμηση του ομίλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 01 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.