ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία με EVO Payments για τα POS Κύριο

15:34 - 15 Σεπ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ένα βήμα πριν από ανακοίνωση στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο συστημάτων πληρωμών EVO Payments, για τον τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών (POS), βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα.

Εθνική και EVO Payments έχουν επί της αρχής συμφωνήσει για τη σύναψη μικτής εταιρείας στην οποία η Εθνική θα διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό.

Η τράπεζα θα αποσχίσει τον τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών και θα τον εισφέρει σε νέα εταιρεία (σ.σ. θα λάβει άδεια ιδρύματος πληρωμών), στην οποία η EVO Payments θα αποκτήσει ποσοστό άνω του 50%. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης διανομής των προϊόντων της μεικτής εταιρείας από το δίκτυο (καταστήματα) της Εθνικής.

Από ενδεχόμενη υλοποίηση της συμφωνίας η Εθνική θα εγγράψει, αφενός, το κέρδος μεταβίβασης του πλειοψηφικού ποσοστού της νέας εταιρείας, στην οποία θα εισφέρει τον τομέα αποδοχής καρτών, αφετέρου, θα εμφανίσει υπεραξία στα βιβλία της για το εναπομείναν ποσοστό. Τέλος, θα συνεχίσει να εισπράττει προμήθειες λειτουργώντας ως broker του joint venture για το -επιχειρηματικό- πελατολόγιό της.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.