ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Δόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις για το Sunrise Ι

19:15 - 20 Σεπ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς: Δόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις για το Sunrise Ι
Σε συνέχεια σχετικών προηγούμενων ανακοινώσεων, η Πειραιώς Financial Holdings ανακοίνωσε ότι η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Sunrise I, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους €7,2 δισ., ολοκληρώθηκε κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουνίου του 2021 η τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση του 51% του χαρτοφυλακίου Sunrise I.

Συγκεκριμένα, η Πειραιώς Financial Holdings είχε υπογράψει οριστικές συμφωνίες με τις Intrum AB (publ) και Serengeti Asset Management LP για την πώληση του 49% και του 2% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine και junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Sunrise I.

Όπως τόνιζε η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, η αποτίμηση της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 34% της συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο Sunrise I περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων και αποτελείται από περίπου 205 χιλιάδες δάνεια συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας €7,2 δισ.

Επίσης, συμπεριλαμβάνοντας τις συναλλαγές NPE Vega και Phoenix, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά το τρέχον τρίμηνο, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Πειραιώς θα μειωθεί δραστικά στο επίπεδο του 23% από 46% τον Μάρτιο 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.