ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Attica Bank-ΑΜΚ: «Πράσινο φως» από το ΤΧΣ στο σχήμα Ellington-ΤΜΕΔΕ

22:50 - 07 Δεκ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή του σχήματος των ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank άναψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ολοκληρώνοντας τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές.

Η συμφωνία επισφραγίστηκε κατά τη συνεδρίαση του ΤΧΣ και κατόπιν αυτού μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σε δεύτερο χρόνο και εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, θα υπάρξει και νέα κεφαλαιακή ενίσχυση με στόχο την μετοχική εδραίωση της κοινοπραξίας Ellington-ΤΜΕΔΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΧΣ: 

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αποκλειστικές του διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions S.A., οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank μαζί με το ΤΧΣ.

Η συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη της Attica Bank στη βάση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου ικανού να δημιουργήσει αξία για την επένδυση του Ταμείου.

Η διασφάλιση της ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου, η οποία θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Attica Bank, αποδεικνύοντας την πλήρη και ουσιαστική δέσμευση του ΤΧΣ στην αποστολή του.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι του Ταμείου ήταν οι Akinn Group, Houlihan Lokey και PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. και ως νομικοί σύμβουλοι είχε τις δικηγορικές εταιρείες Clifford Chance LLP και Κουταλίδη Law Firm.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:15 - 07 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.