ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Οι ελληνικές τράπεζες στα... ραντάρ της για το 2022 Κύριο

15:43 - 20 Δεκ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
BofA: Οι ελληνικές τράπεζες στα... ραντάρ της για το 2022
Στις τραπεζικές μετοχές για τις οποίες δίνει σύσταση αγοράς και εκτιμά ότι εμφανίζουν τα καλύτερα περιθώρια ανόδου στην κατηγορία EEMEA για το 2022 τοποθετεί η Bank of America τις Alpha Bank και Eurobank. Ο οίκος δίνει σύσταση αγοράς και για την Εθνική Τράπεζα.

Όπως σημειώνει η Bank of America, οι τράπεζες της κατηγορίας EEMEA (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), στις οποίες συγκαταλέγονται οι ελληνικές, δεν φαίνονται φθηνές, όμως υπάρχουν συγκεκριμένες ευκαιρίες.

Συγκρεκριμένα, η BofA βλέπει αξία στις distressed μετοχές, όπου οι αποτιμήσεις δεν δικαιολογούνται από τα πιθανά ρίσκα. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσει κάποιες τράπεζες από την Τουρκία και την Ελλάδα. 

Ο οίκος δηλώνει επίσης ότι του αρέσουν οι τράπεζες που ωφελούνται από τις αυξήσεις επιτοκίων (κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή-Αφρική), οι μετοχές αξίας (Sber) και οι αμυντικές μετοχές (MOEX). Παράλληλα, θεωρεί ελκυστικές αυτές που προσφέρουν υψηλά μερίσματα (Absa, Pekao, Sber και DIB).

Οι αναλυτές δίνουν τιμή στόχο στα 1,45 ευρώ για την Alpha Bank, 1,15 ευρώ για τη Eurobank, 3,30 ευρώ για την Εθνική και 1,40 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία διατηρούν τη σύσταση underperform. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.