ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Equities: «Χαμηλώνει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

16:49 - 04 Απρ 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank Equities: «Χαμηλώνει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Σε μείωση των τιμών-στόχων για τις εγχώριες τράπεζες προχώρησε η Eurobank Equities, καθώς διαπιστώνει επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, σημειώνει πως επενδυτικό τους «στόρυ» παραμένει σε γενικές γραμμές άθικτο.

Ειδικότερα η χρηματιστηριακή αναφέρει: «Μειώνουμε τα target prices μετά τις αλλαγές στο 2022-2023 εκτός από την ETE (τοποθετώντας τώρα έναν υψηλότερο πολλαπλασιαστή στα πλεονάζοντα κεφάλαια δεδομένης της ολοκλήρωσης του σχεδίου αναδιάρθρωσης), αλλά αφήνουμε τις αξιολογήσεις μας αμετάβλητες.

Επαναλαμβάνουμε την επιλογή “αγορά” για την ΕΤΕ με βάση τον εξαιρετικό συνδυασμό ισχυρών θεμελιωδών στοιχείων και ελκυστικής αποτίμησης, παρά την υπεραπόδοσή της από έτος σε έτος.

Διατηρούμε επίσης τη σύσταση “αγορά” για την Πειραιώς, καθώς θεωρούμε ελκυστικό το προφίλ κινδύνου/απόδοσης σε αυτό το στάδιο, δεδομένου ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης και την επιστροφή στην κερδοφορία.

Διατηρούμε το «Hold» για την Alpha Bank, καθώς υποστηρίζουμε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου αντανακλάται ήδη στην αποτίμησή της, την οποία θεωρούμε λιγότερο ελκυστική από εκείνη των ομοειδών της».

Συνοπτικά, η Eurobank Equities προτείνει:

Alpha Bank: Hold - Τιμή-στόχος: €1,31

Εθνική Τράπεζα : Buy - Τιμή-στόχος: €4,20

Τράπεζα Πειραιώς: Buy - Τιμή-στόχος: €1,74

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 04 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.