ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

16:22 - 24 Ιουν 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Deutsche Bank: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες δίνει η Deutsche Bank σε νέα της έκθεση, καθώς διαπιστώνει ότι παρά τις ελκυστικές αποτιμήσεις, οι μετοχές τους βρίσκονται στο περιθώριο λόγω της αποστροφής κινδύνου στις αγορές.

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στο 1,45 ευρώ από το 1,55 ευρώ πριν με σύσταση buy, για την Τράπεζα Πειραιώς στο 1,35 ευρώ από το 1,55 ευρώ και σύσταση hold, για την Εθνική Τράπεζα στα 4,4 ευρώ από τα 4,5 ευρώ και σύσταση buy, ενώ για την Eurobank αυξάνει την τιμή στόχο στο 1,2 ευρώ από 1,15 ευρώ πριν με σύσταση hold.

Όπως τονίζει, συνολικά, διατηρεί εποικοδομητική άποψη για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς οι περισσότερες προσπάθειες εκκαθάρισης των ισολογισμών τους έχουν ήδη γίνει, ενώ η ανάκαμψη της οικονομίας και τα υψηλότερα επιτόκια αναμένεται να στηρίξουν την ανάκαμψη των καθαρών επιτοκιακών εσόδων.

Ωστόσο, αναγνωρίζει πως παρά αυτές τις βελτιωμένες τάσεις, τα πολλά χρόνια προβλημάτων έχουν αφήσει τις ελληνικές τράπεζες στο περιθώριο και πιστεύει ότι μόνο οι ισχυρές επιδόσεις σε ότι αφορά τους στόχους που έχουν βάλει και η σταθερή αύξηση κεφαλαίου μπορούν να τις επαναφέρουν στα ραντάρ των επενδυτών.

Λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία και αύξησε τους κινδύνους στις αγορές, διατηρεί την άποψή της ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απίθανο να φτάσουν μακροπρόθεσμα τις αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών (ακόμη και των τραπεζών της περιφέρειας), παρόλο που θα μπορούσαν να σημειώσουν απόδοση ιδίων κεφαλαίων RoTE άνω του 7% έως το 2023.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, η Deutsche Bank προτιμά να παραμείνει προσεκτική, προτιμώντας τις πιο σταθερές επιλογές σε λογικές τιμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.