ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Τράπεζα: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

18:15 - 29 Ιουν 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική Τράπεζα: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»
Κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στο Υπουργείο Οικονομικών η πρώτη αίτηση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE) για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής II».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ETE με την κωδική ονομασία “Frontier II”, συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας 460 εκατ. ευρώ.

Η ΕΤE είναι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ», για το οποίο συνολικά έχουν υποβληθεί πέντε αιτήσεις.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, η Εθνική Τράπεζα αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετασχηματισμού της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., έχει εκκινήσει τη διαδικασία τιτλοποίησης ενός χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία «Frontier II», συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 1.0 δις.

H Τράπεζα υπέβαλε σήμερα, 29 Ιουνίου 2022, αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγύησης “ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ” βάσει του Ν. 4649/2019. Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως Ευρώ 460εκ.

Η ανεύρεση επενδυτή και η αποδοχή του αιτήματος της εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο είναι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.