ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε «B» με θετικές προοπτικές

17:12 - 31 Ιαν 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Fitch: Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε «B» με θετικές προοπτικές
Από «B-» σε «Β» αναβάθμισε η Fitch την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο οίκος Fitch αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) της Τράπεζας Πειραιώς και την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαιακών δεικτών, μέσω της διαρθρωτικά βελτιωμένης κερδοφορίας της, καθώς και δράσεις κεφαλαιακής διαχείρισης.

Αυτό έχει οδηγήσει σε βελτιωμένα «μαξιλάρια» πέραν από τις εποπτικές υποχρεώσεις και σημαντική μείωση όσον αφορά τον αντίκτυπο στα κεφάλαια από κόκκινα δάνεια, για τα οποία δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις.

«Οι θετικές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία μας ότι η επιπλέον εξυγίανση της ποιότητας του ενεργητικού και η βελτίωση της κερδοφορίας θα ενισχύσουν περαιτέρω την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, η οποία είναι επί του παρόντος πιο αδύναμη από των άλλων τραπεζών», σημειώνει ο οίκος Fitch.

Προσθέτει ότι «η αναμενόμενη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το 2023, παρά την αβεβαιότητα που παραμένει, υποστηρίζει περαιτέρω την αναβάθμιση».

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος προχώρησε την Παρασκευή σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα «ΒΒ+», ενώ χθες αναβάθμισε το αξιόχρεο της Eurobank, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.