ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Συμμετείχε στον διαγωνισμό «European Money Quiz»

12:07 - 22 Μαρ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Συμμετείχε στον διαγωνισμό «European Money Quiz»
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συμμετέχει για ένατη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της «European Money Week» της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και στον θεσμό της «Global Money Week» του ΟΟΣΑ. Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε με επιτυχία χθες, 21 Μαρτίου 2023, τον Έκτο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα «European Money Quiz».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 361 ομάδων τάξεων από 68 σχολεία (34 Γυμνάσια και 34 Λύκεια) δημόσια και ιδιωτικά, με τη συμμετοχή 1.211 μαθητών από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Πέλλας, Ροδόπης, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χανίων.

Νικήτρια Τάξη αναδείχθηκε η Τάξη Α8 του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας . Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση η Τάξη Γ5 του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης και στην τρίτη θέση η Τάξη Α3 του Λυκείου «Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη» από το νομό Θεσσαλονίκης.  

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των εθνικών τραπεζικών ενώσεων-μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων ηλικίας 13-15 χρονών.

Η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει, με δύο μαθητές, το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Μαΐου 2023.

Οι τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως συμβολικό δώρο από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους και τιμητικές πλακέτες.

Η ΕΕΤ ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον φετινό Εθνικό Διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Θερμές ευχαριστίες, επίσης, και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την στήριξη του Εθνικού Διαγωνισμού στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Ο χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός είναι μια βασική δεξιότητα που όλοι πρέπει να διαθέτουμε. Στόχος της ΕΕΤ, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz https://www.hba.gr/info/emq θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα σε όλους: μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.