ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμεσα ο διαγωνισμός για το 23% της ΕΥΑΘ- «Εμπλοκή» στη συμφωνία με Μαλαματίνα

08:59 - 12 Ιουν 2009 | ΥΔΡΕΥΣΗ
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στην ΕΥΑΘ, η εταιρεία είναι καθαρή και ο διαγωνισμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα», σημείωσε χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Γεώργιος Σκόδρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ. Ο διαγωνισμός αφορά το 23% του συνόλου των μετοχών, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει μεγάλοι όμιλοι τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεν θέλει από τον στρατηγικό να βάλει μόνο χρήματα ώστε να ενισχυθεί ο κρατικός κορβανάς. Θέλει η εταιρεία να έχει τεχνογνωσία και δυνατότητες να πάει την ΕΥΑΘ ένα βήμα παραπέρα μεγαλώνοντάς την.

Στο θέμα του εμφιαλωμένου νερού όπου υπήρχε συμφωνία με την Μαλαματίνα φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή, καθώς όπως ειπώθηκε υπάρχουν διαφωνίες τόσο για το ποια από τις δύο εταιρείες θα έχει το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος ώστε να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Η διοίκηση ανακοίνωσε τις νέες τις προβλέψεις για την περίοδο 2009-11, οι οποίες είναι βελτιωμένες στην τελική γραμμή σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Σημειώνεται πως δόθηκε εκτίμηση και για καθαρά κέρδη, ενώ πριν είχε δοθεί μόνο μέχρι κέρδη προ φόρων. Η βελτίωση στην κερδοφορία οφείλεται στη μείωση του κόστους και αυτός είναι και ο λόγος που παρά το γεγονός ότι αναμένει μικρότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις η κερδοφορία θα είναι μεγαλύτερη.

Οι δήμοι χρωστάνε 11 εκατ. ευρώ στην ΕΥΑΘ, αλλά η εταιρεία δε θα προχωρήσει σε κατασχέσεις. Τα τιμολόγια από το τέταρτο τρίμηνο θα μειωθούν κατά 4%. Τέλος η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της σε άλλες περιοχές όπως Θέρμη και Θερμαϊκό, αλλά όπως ανέφερε πρέπει να γίνει αναβάθμιση των διυλιστηρίων προκειμένου να καλύψει και νέες περιοχές.

Γ.Κατικάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.