ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν στη Βοιωτία εξαιτίας διαρροής σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ

14:54 - 30 Μαρ 2011 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Περισσότερα από 40 σπίτια πλημμύρισαν, ενώ καλλιέργειες και δρόμοι καλύφθηκαν από λάσπη και το οδικό δίκτυο που οδηγεί στην περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας κόπηκε στη μέση, εξαιτίας ζημιάς του κεντρικού αγωγού της ΕΥΔΑΠ που υδροδοτεί την Αθήνα από τον Μόρνο.

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων για να βοηθήσουν τους κατοίκους. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Έθνος", ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Μουλικιώτης ανέφερε η μεγαλύτερη ποσότητα κατέληξε στον Κορινθιακό κόλπο. "Έχουν βγει βάρκες στη στεριά, έχουν διαβρωθεί δρόμοι, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα παρά μόνο τζιπ, έχουν σπάσει μάντρες" τόνισε. Διαβεβαίωσε πάντως πως δεν κινδυνεύουν ζωές, ούτε έχουν χαθεί ζώα.
Η μερική αποκατάσταση θα γίνει σε μία εβδομάδα της υδροδότηση της πρωτεύουσας από τον Μόρνο, μέσω ενός μεγάλου μεταλλικού σωλήνα, ο οποίος θα τοποθετηθεί προσωρινά στο σημείο. Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη θέσει σε λειτουργία τό εναλλακτικο σύστημα τροφοδοσίας του δικτύου με νερό από τον Μαραθώνα και την Υλίκη. Επίσης, θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι της περιοχής, που υπέστησαν ζημιές, είτε απο το Δημόσιο, είτε από την ΕΥΔΑΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.