ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Έως τις 19 Απριλίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΕΥΑΘ

15:09 - 21 Φεβ 2013 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Έως τις 19 Απριλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι επενδυτές να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην ΕΥΑΘ, σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσίευσε την Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει την πώληση του 51% της ΕΥΑΘ. Συνολικά κατέχει 74% στην εταιρία με την γαλλική Suez να συμμετέχει με μερίδιο 5%.
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος γίνεται δύο μέρες μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και την δέσμευσή του ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, με έμφαση στον τομέα των υδάτων πόρων και της ενέργειας. 
Η πρόοδος της κυβέρνησης στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων είναι καθοριστική για την μείωση του δημοσίου χρέους και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί ένα από τα στοιχεία που εξετάζει η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η ροή των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Μετά από πολλές καθυστερήσεις λόγω απροθυμίας των ελληνικών κυβερνήσεων, πολιτικής αστάθειας και αναιμικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, το Δημόσιο έχει αντλήσει από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα 1,8 δις ευρώ περίπου από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Οι δύο άλλες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή - της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ , όπου το Δημόσιο πουλάει ποσοστό 33% - αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.