ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΔΑΠ: Υπεγράφη η σύμβαση για το Θριάσιο Πεδίο

17:40 - 28 Δεκ 2006 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και της τεχνικής εταιρείας Κ. Κουρτίδης Α.Ε. η σύμβαση για την κατασκευή των βασικών συλλεκτήρων ακαθάρτων υδάτων του δυτικού τομέα του Θριασίου Πεδίου, προϋπολογισμού 22.157.800 ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση, από το σύνολο των τριών, που αφορούν την υλοποίηση των έργων αποχέτευσης στο Θριάσιο Πεδίο και ειδικότερα στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας και Μαγούλας, με συνολικό εξυπηρετούμενο πληθυσμό 65.000 κατοίκων.

Σύντομα προβλέπεται ότι θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή των βασικών συλλεκτήρων του ανατολικού τομέα του Θριασίου Πεδίου, προϋπολογισμού 15.410.000 ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), προϋπολογισμού 38.433.605 ευρώ.

Η ολοκλήρωση αυτών των έργων λύνει οριστικά τα προβλήματα αποχέτευσης των κατοίκων και των επιχειρήσεων του Θριασίου Πεδίου και συμβάλλει αποφασιστικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Το δίκτυο των βασικών συλλεκτήρων του Θριασίου Πεδίου εκτείνεται σε μήκος 36,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 11,5 χιλιόμετρα σε μικροσήραγγες. Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή δύο αντλιοστασίων, καθώς και εργοστασίου συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η κατασκευή των ανωτέρω έργων, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 45%, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2009. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες κατασκευής - από τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής - του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης της περιοχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.