ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΑΘ: Μέρισμα 0,221 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.

14:51 - 31 Μαϊ 2018 | ΥΔΡΕΥΣΗ
ΕΥΑΘ: Μέρισμα 0,221 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.
Τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,221 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα είναι η 28η Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, παρουσίασε στους μετόχους το αναθεωρημένο επενδυτικό και επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας, επισημαίνοντας την ανάγκη υποδομών και σύγχρονων εργαλείων διαχείρισης. «Διαθέτουμε επαρκή κεφάλαια, επενδυτικό σχέδιο για επέκταση σε νέες περιοχές, τεχνογνωσία και πλέον και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό μετά τις πρόσφατες 150 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ», επισήμανε ο κ. Κρεστενίτης.

«Αυτήν τη στιγμή ‘τρέχει’ ο διαγωνισμός για το σύστημα τηλεματικής - SCADA της ύδρευσης και έχει ξεκινήσει ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την αποχέτευση. Και οι δύο θα αποτελέσουν σημαντικά ‘εργαλεία’ για τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη διαχείριση του διαθέσιμου ύδατος. Παράλληλα, είμαστε σε συζητήσεις για πιλοτική εγκατάσταση ‘έξυπνων’ υδρομέτρων σε δύο ζώνες, ΑΠΘ - ΔΕΘ - Δήμος Θεσσαλονίκης και Ευαγγελίστρια, κάτι που επίσης θα εκσυγχρονίσει το δίκτυο στα σημεία της τελικής κατανάλωσης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Επίσης, η Γ.Σ. ενέκρινε τις αντικαταστάσεις των παραιτηθέντων μελών Ε. Καραχάλιου και Ι. Τσιωνά (μη εκτελεστικά μέλη) από τους Μ. Κουρή και Π. Σαμαρά αντιστοίχως. Ακόμη, ενέκρινε τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. κατά την εταιρική χρήση 2017 (διατηρώντας τις αμοιβές του 2018 στα ίδια επίπεδα), επικύρωσε τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου μετά και την αντικατάσταση του Ι. Τσιωνά από τον Π. Σαμαρά, όπως και την πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου σχετικά με τον ορισμό ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2018.

Ακόμη, η Γ.Σ. ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, τις εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση του 2017 και απάλλαξε τα μέλη του Δ.Σ. (πλην του παραιτηθέντος Εύ. Πετρίδη και του Α. Σαχινίδη), όπως και τους ορκωτούς ελεγκτές από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διαχειριστικής χρήσης. Ενέκρινε, εξάλλου, την τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας που έγινε σε συμμόρφωση με τον νόμο περί ανωνύμων εταιρειών, όπως αυτός ισχύει σήμερα.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα είναι η 28η Ιουνίου 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.