ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα «φαντάσματα» της ΕΥΑΘ κόστισαν 2,2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

18:48 - 19 Ιουν 2018 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Έργα «φαντάσματα» της ΕΥΑΘ κόστισαν 2,2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο
Έργα «φαντάσματα» της ΕΥΑΘ κόστισαν 2,2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο, σύμφωνα με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το πόρισμά τους την περίοδο 2007-2010 υπήρξαν πολλές παρατυπίες και αυθαίρετες διαδικασίες σε έργα που αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μεταξύ άλλων, περιγράφονται απευθείας αναθέσεις έργων με κατατμήσεις -προκειμένου να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο-, έργα που πληρώθηκαν εις διπλούν, όπως επίσης έργα - φαντάσματα, τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν.

Στο κάδρο της έρευνας, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, βρέθηκαν συνολικά έξι πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία προϊστάμενοι διευθύνσεων της ΕΥΑΘ και μηχανικοί.

Τα παραπάνω στοιχεία έφτασαν στο γραφείο του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος, αφού τα μελέτησε, ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως έγινε γνωστό, οι διώξεις συνδέονται με τις πράξεις της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.