ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωρινή διακοπή υδροδότησης λόγω έργων στη Θεσσαλονίκη

14:44 - 04 Οκτ 2019 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Προσωρινή διακοπή υδροδότησης λόγω έργων στη Θεσσαλονίκη
Το ένα από τα δύο μείζονα έργα σύνδεσης αγωγών που έχει δρομολογήσει η ΕΥΑΘ ξεκινά αύριο τα μεσάνυχτα και θα έχει ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλάνου επενδύσεων και ανάπτυξης υποδομών της ΕΥΑΘ και θα συμβάλει καθοριστικά στη βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλονίκης -ειδικά στο κέντρο της πόλης- καθώς και στη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Οι εργασίες, που θα προκαλέσουν προσωρινή διακοπή υδροδότησης σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αφορούν στη σύνδεση του κεντρικού δικτύου (υδραγωγείου) του Αλιάκμονα με αυτό της Αραβησσού, μέσω ενός χαλύβδινου αγωγού μεγάλης διατομής (Φ500), ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την ΕΥΑΘ. Ο νέος αγωγός θα «κουμπώσει» στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου - Εγνατία (Πλατεία Δημοκρατίας) με υπάρχοντα ωθητικό αγωγό, που ξεκινά από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, διατρέχει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και καταλήγει στην Ευαγγελίστρια.

Με τον τρόπο αυτόν, θα διασφαλιστεί η δυνατότητα εναλλακτικής υδροδότησης του κέντρου της Θεσσαλονίκης και από τον Αλιάκμονα κι όχι μόνο από την Αραβησσό, όπως είναι σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε προβλήματα κατά το παρελθόν. Επιπλέον, το έργο θα επιτρέψει συνολικότερα την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Η διακοπή υδροδότησης θα ξεκινήσει αύριο τα μεσάνυχτα και θα επηρεάσει την περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως, Νέα Δυτική Είσοδος, 26ης Οκτωβρίου και Λεωφ. Νίκης. Η ολοκλήρωση των εργασιών είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΥΑΘ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της υδροδότησης και την όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση των κατοίκων της πόλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.