ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΑΘ: Ολοκληρώθηκε η σύνδεση υδραγωγείων Αλιάκμονα - Αραβήσσου

14:03 - 03 Δεκ 2019 | ΥΔΡΕΥΣΗ
ΕΥΑΘ: Ολοκληρώθηκε η σύνδεση υδραγωγείων Αλιάκμονα - Αραβήσσου
Με την υλοποίηση και του δεύτερου υποέργου σύνδεσης των υδραγωγείων Αλιάκμονα - Αραβησσού την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση για την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Οπως αναφέρει η ΕΥΑΘ, χάρη στον πολύ καλό συντονισμό και την αδιάλειπτη εργασία των συνεργείων και των συνεργατών της ΕΥΑΘ, η υδροδότηση συνεχίστηκε απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της 2ης και τελικής φάσης του έργου, χωρίς να πραγματοποιηθούν διακοπές υδροδότησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η ολοκλήρωση των εργασιών δίνει πλέον στην εταιρεία τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επιτρέπει την εναλλακτική υδροδότηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης και από τον Αλιάκμονα κι όχι μόνο από την Αραβησσό, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο υποέργο είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία στις αρχές Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εγνατία.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών σύνδεσης των δύο υδραγωγείων, ο κ. Νάρκισσος Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., δήλωσε:

«Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός έργου κομβικού για τη Θεσσαλονίκη που όχι μόνο λύνει οριστικά τα σημαντικά ζητήματα που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες εδώ και χρόνια, αλλά βάζει και τις βάσεις για το μέλλον της πόλης μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα συνεχίζεται με σημαντικές εργασίες επισκευής και συντήρησης μεγάλων αγωγών ύδρευσης αλλά και τη δεύτερη φάση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, που θα αυξήσει σημαντικά τις διαθέσιμες ποσότητες ύδατος και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις επέκτασης του δικτύου σε νέες περιοχές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.