ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβανός: Τέσσερα έργα για το πρόβλημα άρδευσης στον νομό Φωκίδας

20:46 - 11 Δεκ 2021 | ΥΔΡΕΥΣΗ
Τη δημιουργία τεσσάρων αρδευτικών έργων στο νομό Φωκίδας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του στην Άμφισσα, όπου και εγκαινίασε το τοπικό Γραφείο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Όπως είπε «οι αγρότες της περιοχής θα βοηθηθούν σημαντικά, καθώς η παραγωγή τους θα εκσυγχρονιστεί και το κόστος παραγωγής θα μειωθεί. Ενισχύουμε τη γεωργική παραγωγή αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση και καλύτερη διαχείριση των υδάτων».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του φράγματος Τολοφώνα, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί στο ΠΑΑ 2014-2020.

Επίσης ανακοινώθηκε η εκπόνηση μελέτης για φράγμα και το αρδευτικό δίκτυο Τολοφώνα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο διαγωνισμός του αρδευτικού έργου έχει ήδη ξεκινήσει και η υποβολή των προσφορών θα γίνει στις 20/01/2022. Πρόκειται για ένα δίκτυο που θα αρδεύει 6.700 στρέμματα, στην κατάντη αρδευτική περίμετρο του φράγματος Τολοφώνα στη θέση Χάρμισκο.

Ακόμα, ξεμπλόκαρε το έργο της άρδευση του Ελαιώνα της Άμφισσας σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, προχωρώντας σε οριστική συμφωνία για τις θέσεις απόληξης των νερών από κανάλι του Μόρνου, ενώ, όπως σημείωσε, «επιλύουμε τα προβλήματα του έργου "Δίκτυο ανοικτών διωρύγων πεδιάδας Μόρνου Ν. Φωκίδας"».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:47 - 11 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.