ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΔΑΠ: Σήμερα οι υπογραφές για τη συντήρηση της Ψυτάλλειας Κύριο

07:01 - 31 Μαρ 2022 | ΥΔΡΕΥΣΗ
ΕΥΔΑΠ: Σήμερα οι υπογραφές για τη συντήρηση της Ψυτάλλειας
Εκτός απροόπτου σήμερα (31/3) αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στην ΕΥΔΑΠ και την ανάδοχο κοινοπραξία (Άκτωρ, Άβαξ, ΕΡΓΟΤΕΜ) η σύμβαση πενταετούς διάρκειας για την μονάδα συντήρησης και λειτουργίας της μονάδας βιολογικού καθαρισμού ύψους 320 εκατ. ευρώ. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, είναι η κύρια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και αυτή που στέλνει δείγματα λυμάτων για τον εντοπισμό της ποσότητας ιικού φορτίου.

Με την έναρξη του έργου σηματοδοτείται  το κλείσιμο μίας εκκρεμότητας πολλών μηνών, μιας και το project είχε βρεθεί αντιμέτωπο με μπαράζ προσφυγών, αρνητικών γνωμοδοτήσεων και βέβαια προσφυγών στο ΣτΕ και την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Το συγκεκριμένο έργο αντιπροσωπεύει ένα ακόμη μέτωπο, ύστερα από αυτό για το κόστος του αδιύλιστου νερού που κλείνει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Εκτός από τα οφέλη σε επίπεδο ρευστότητας για τις εταιρίες που έχουν αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, το έργο έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα και για το περιβάλλον.

Το έργο κρατάει καθαρό τον Σαρωνικό, με την Ψυττάλεια, την τελευταία διετία της πανδημίας να έχει γίνει γνωστή για λόγους που δεν σχετίζονται με την εκμετάλλευση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Κι αυτό επειδή δείγματα λυμάτων αποστέλλονται από τη Ψυττάλεια προς ανάλυση στα εργαστήρια Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό την ανίχνευση του ιικού φορτίου, που αποτελεί σημαντικό δεδομένο για την εκτίμηση της πανδημίας.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:07 - 31 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.