ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H&M: Κάμψη πωλήσεων το α' τρίμηνο

08:47 - 12 Απρ 2016 | ΕΝΔΥΣΗ
H&M: Κάμψη πωλήσεων το α' τρίμηνο
Επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων της στην Ελλάδα παρουσίασε στο α' τρίμηνο της νέας της χρήσης η αλυσίδα ένδυσης H&M, συνεχίζοντας την τάση που είχε διαφανεί ήδη από το δ' τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Τα 32 σημεία πώλησης της αλυσίδας στην Ελλάδα παρουσίασαν πωλήσεις της τάξης των 44,077 εκατ. ευρώ (408 εκατ. σουηδικές κορώνες) αυξημένες κατά 9% σε τοπικό νόμισμα (ευρώ) και κατά 9% σε σουηδικές κορώνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αποτελεσμάτων του σουηδικού ομίλου ένδυσης, για το διάστημα 1η Δεκεμβρίου-29 Φεβρουαρίου.

 

Στο δ' τρίμηνο της τελευταίας της χρήσης (1 Δεκεμβρίου 2014 – 30 Νοεμβρίου 2015), η αλυσίδα είχε εμφανίσει αύξηση πωλήσεων κατά 12%, ενώ για το σύνολο της χρήσης το ποσοστό αύξησης είχε αγγίξει το 29%.

 

Σημειώνεται δε ότι κατά το α' τρίμηνο της χρήσης, ενσωματώνεται τόσο ο ισχυρός εμπορικός Δεκέμβριος όσο και η εκπτωτική χειμερινή περίοδος. Το δίκτυο της αλυσίδας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παρέμεινε σταθερό στα 32 καταστήματα, αν και ενισχύθηκε με ένα ακόμη σημείο το Μάρτιο στην Κόρινθο.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO του ομίλου H&M, Καρλ Γιόχαν Πέρσον, κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών, στο σχεδιασμό της αλυσίδας για το 2016 περιλαμβάνεται το λανσάρισμα του e-shop της H&M, πιθανότατα το φθινόπωρο του 2016- στην ελληνική αγορά, αλλά και η ίδρυση θυγατρικής στην Κύπρο, η οποία θα ελέγχεται από την ελληνική θυγατρική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.