ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην κινεζική Fosun ο ιστορικός οίκος μόδας Lanvin

13:57 - 23 Φεβ 2018 | ΕΝΔΥΣΗ
Στα χέρια της κινεζικής εταιρείας Fosun περνά ο παλαιότερος εν ενεργεία οίκος μόδας Lanvin.

Ο οίκος Lanvin ανήκε κατά 75% στην επιχειρηματία Σάου Λαν Τσου-Γουάνγκ, που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, και στον γερμανό επιχειρηματία Ραλφ Μπάτελ, οι οποίοι θα κρατήσουν μια μειοψηφική συμμετοχή στον Lanvin.

Στη Γαλλία η Fosun είναι γνωστή ως ιδιοκτήτρια κατά 100% του Club Med, από το 2015. Στον χώρο της μόδας, η κοινοπραξία κατέχει το 25% της φίρμας Iro από τον Ιούνιο του 2016.

«Καθώς η Κίνα εξελίσσεται σε κύριο μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Fosun μπορεί να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στον Lanvin με τους συνολικούς μας πόρους, τις ικανότητές μας και την τεχνογνωσία μας, ενώ είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πολύ υψηλή θέση και την εξαιρετική ποιότητα των κολεξιόν του οίκου που κατασκευάζονται στη Γαλλία και στην Ιταλία» δήλωσε η Τζοάν Τσενγκ, εκτελεστική πρόεδρος του Fosun Fashion Group.

Ο κινεζικός όμιλος δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς, αφότου επικράτησε του επενδυτικού ταμείου Mayhoola από το Κατάρ, ιδιοκτήτη του ιταλικού οίκου Valentino, που ενδιαφερόταν να αγοράσει τον γαλλικό οίκο.

Ο όμιλος θα επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στην επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή.

Η οικονομική κατάσταση του Lanvin δεν είναι γνωστή, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, στα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ο οίκος μόδας είχε ζημία 20,3 εκατ. ευρώ.

Ο οίκος Lanvin ιδρύθηκε από την Ζαν Λανβέν το 1889. Είχε γίνει εκ νέου κερδοφόρος για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια το 2007. Προτείνει δημιουργίες για τη γυναίκα, την άνδρα και το παιδί και αξεσουάρ πολυτελείας που περιλαμβάνουν παπούτσια και δερμάτινα είδη.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.