ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία Ατέρμων με Ελβετικό όμιλο

15:36 - 14 Μαϊ 2007 | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η συνεργασία της Αλμα Ατέρμων με το διεθνή επιχειρηματικό όμιλο Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft. Η Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft, με έδρα την Ελβετία, δραστηριοποιείται από το 1900 στον κλάδο της υπαίθριας διαφήμισης σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της σε Ευρωπαικό και διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα η Εκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε:

α) Την υλοποίηση όλων των κατά Νόμο απαιτουμένων ενεργειών προκειμένου, η θυγατρική της "Εταιρίας", με την επωνυμία "Intermedia Διαφημιστική Ανώνυμη Εταιρεία", να μεταβιβάσει σε εταιρία συμφερόντων του διεθνούς επιχειρηματικού Ομίλου Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft, το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι 51%, στην ημεδαπή μη εισηγμένη εταιρία, με την επωνυμία "Δόμηση - Υπαίθριες Διαφημίσεις ΑΕ", με τίμημα 4.080.000 ευρώ. Το τίμημα υπερβαίνει κατά το ποσό των 410.000 Ευρώ, την αποτιμηθείσα από την εταιρία ορκωτών λογιστών GRANT THORNTON SA αξία της εν λόγω συμμετοχής, η οποία εκτιμήθηκε στο ποσό των 3.670.000,00 Ευρώ.

β) Τη μεταβίβαση στην ίδια εταιρία συμφερόντων του διεθνούς επιχειρηματικού Ομίλου Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft του 24% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "Δόμηση - Υπαίθριες Διαφημίσεις ΑΕ" που κατέχει η "Εταιρία", διατηρώντας το υπόλοιπο 25%. Η μεταβίβαση αυτή θα γίνει έναντι τιμήματος 1.920.000 Ευρώ το οποίο υπερβαίνει κατά το ποσό των 193.000 Ευρώ, την αποτιμηθείσα από την εταιρία ορκωτών λογιστών GRANT THORNTON SA αξία της εν λόγω συμμετοχής. η οποία εκτιμήθηκε στο ποσό των 1.727.000,00 ευρώ.

Η ως άνω εταιρία "Δόμηση - Υπαίθριες Διαφημίσεις ΑΕ" πραγματοποίησε κατά τη χρήση 1/01 - 31/12/2006 κύκλο εργασιών 6.526.000 Ευρώ, κέρδη προ φόρων ύψους 416.000,00 Ευρώ, και η συμμετοχή της στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ ανέρχεται σε ποσοστό 13,3% κατά δε το Α΄ τρίμηνο του έτους 2007 ο κύκλος εργασιών εκτιμάται σε 1,7 εκ. Ευρώ περίπου με κέρδη περίπου 110 χιλ. Ευρώ.

γ) Τη μεταβίβαση στην εταιρία με την επωνυμία "Δόμηση - Υπαίθριες Διαφημίσεις ΑΕ" ή και σε άλλη συμφερόντων του Ομίλου Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft ορισμένων διαφημιστικών κατασκευών που συμπεριλαμβάνονται στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της «Εταιρίας» με συνολικό τίμημα 15.000.000 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α., το οποίο υπερβαίνει, κατά το ποσό των 3.000.000 Ευρώ την σχετική αποτίμηση του πιστοποιημένου εκτιμητή του ΣΟΕ κ. Ιωάννη Σκουτάκη.

δ) Την υπογραφή με την εταιρία "Δόμηση - Υπαίθριες Διαφημίσεις ΑΕ" ή και με άλλη εταιρία συμφερόντων του Ομίλου Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft συμβάσεων αποκλειστικής συνεργασίας της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ, που αφορούν σε δραστηριότητες στον τομέα της υπαίθριας διαφήμισης, συνολικού ετήσιου ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ κατ' ελάχιστο, πλέον
Φ.Π.Α.

Με νεότερη ανακοίνωσή θα γνωστοποιηθεί η εταιρία ή οι εταιρίες του Ομίλου Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft με την ή με τις οποίες τελικά θα υπογραφούν οι ανωτέρω συμβάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών, οι οποίες εκτιμάται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους, η «Εταιρεία» ταυτόχρονα με την υφιστάμενη κύρια δραστηριότητά της στην υπαίθρια διαφήμιση, θα συμμετέχει με ποσοστό 25%, στο νέο επιχειρηματικό σχήμα, από κοινού με την Societe Generale d' Affichage/Allgemeine Plakatgesellschaft. Το σχήμα αυτό θα επιδιώξει, στηριζόμενο σε υγιείς οικονομικές βάσεις και κεφάλαια και με εφαλτήριο την Ελλάδα, την περαιτέρω ανάπτυξη της υπαίθριας διαφήμισης στο χώρο των γειτονικών Βαλκανικών χωρών και της Ρωσίας. Επίσης, αφενός μεν με την είσπραξη των ανωτέρω ποσών θα αντιμετωπιστούν υφιστάμενες οικονομικές υποχρεώσεις της "Εταιρίας", αφετέρου δε με την υπογραφή συμβάσεων αποκλειστικής συνεργασίας, ετήσιου ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ, που εξασφαλίζουν υγιή κύκλο εργασιών, παρέχεται η δυνατότητα για εμπλουτισμό του αντικειμένου της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΕ με έμφαση σε τομείς της υπαίθριας διαφήμισης, όπως η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τεχνικής και λειτουργικής υποστήριξης εταιρειών του κλάδου, οι εκτυπώσεις για τη διενέργεια υπαίθριας διαφήμισης κ.λ.π. Το ανωτέρω ποσό των 15.000.000,00 ευρώ θα αποτελεί τμήμα του κύκλου εργασιών του Ομίλου της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ, του οποίου όμως το συνολικό μέγεθος δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί επί του παρόντος.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε περαιτέρω και τι

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.