ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Ολυμπιακή: με το βλέμμα στην 1η Οκτωβρίου

13:21 - 31 Ιουλ 2009 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εντατικοί είναι οι ρυθμοί με τους οποίους συνεχίζει τις προετοιμασίες της η Νέα Ολυμπιακή, ώστε την 1η Οκτωβρίου να ξεκινήσει τις πτήσεις. Η νέα Ολυμπιακή θα έχει προσωπικό 4.500 ατόμων, θα διαθέτει 32 αεροσκάφη και θα ξεκινήσει τις πτήσεις από προορισμούς του εσωτερικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η Olympic Air θα έχει μειωμένο έργο κατά 45% σε σχέση με την Ολυμπιακή του καλοκαιριού του 2008. Οι περικοπές αφορούν κυρίως πτήσεις εξωτερικού.

Σύμφωνα με πηγές της ΜΙG, η αξία του επενδυτικού προγράμματος που θα εφαρμόσει στην Οlympic Αir φθάνει στα 920 εκατ. δολάρια. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου της νέας Ολυμπιακής, θα υπάρξουν περιορισμοί στο υφιστάμενο δίκτυο του εξωτερικού τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της νέας εταιρείας, καθώς στη συνέχεια η ΜΙG προσανατολίζεται στην εκ νέου ανάπτυξη του αερομεταφορέα.

Υπενθυμίζεται ότι η MIG αγοράζει οκτώ καινούργια ελικοφόρα αεροσκάφη τύπου Q400, αξίας 224 εκατ. δολ., στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερα Q400ΝextGen. Η αξία της παραγγελίας θα ανέλθει στα 468 εκατ. δολ. εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα αγοράς και των υπολοίπων οκτώ αεροσκαφών.

Παράλληλα η διοίκηση της νέας αεροπορικής εταιρείας προχωρεί σε βραχυχρόνια μίσθωση (wet lease) επιπλέον τεσσάρων Dash, για την περίοδο από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Σεπτέμβριο του 2010. Επίσης, αναμένεται να προχωρήσει και στην εξαγορά των τεσσάρων αεροσκαφών Dash της ΟΑ, καθώς αποτελούν τα μοναδικά αεροσκάφη που χωράνε σε κάποια μικρά ελληνικά αεροδρόμια (κυρίως των άγονων γραμμών

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.