ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η απάντηση της Aegean προς τη MIG

15:19 - 22 Σεπ 2009 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Χωρίς ευθείες αναφορές προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά μόνο με «βολές» και επιλέγοντας χαμηλούς τόνους, ήθος, ποιότητα και ψυχραιμία, όπως ειπώθηκε, απάντησε η διοίκηση της Aegean Airlines στα όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζοντας την Olympic Air ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η διοίκηση της Aegean παρουσίασε τα πεπραγμένα της και μίλησε για τα όσα έχει προσφέρει στο κράτος και στον πολίτη τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα απέφυγε -όσο μπορούσε- ακόμα και να αναφερθεί στο όνομα του επικεφαλής της MIG. Απάντησε όμως σε όσα είπε ο κ.Βγενόπουλος για πάρτι και για την Κωνσταντινούπολη. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, πρόεδρος της Aegean είπε πως κάθε χρόνο έχουμε στόχο η εταιρεία να πετάει πιο ψηλά, πιο μακριά και πιο ποιοτικά. Αυτό το πέτυχε η εταιρεία με όρεξη για δουλειά, με ομαδικότητα και με ξεκάθαρο επιχειρηματικό σχέδιο. «Δραστηριοποιούμαστε σε ένα μονοπωλιακό χώρο 70 εταιρειών», είπε απαντώντας στις βολές του κ.Βγενόπουλου ενώ σημείωσε πως το μόνο πάρτι που έχουμε δει είναι μία γιορτή που έγινε  από την είσοδο της εταιρείας στις αερομεταφορές. Ζήτησε... συγγνώμη για το αν αυτή η γιορτή ενοχλεί κάποιους αλλά τόνισε ότι θα συνεχιστεί.

«Δηλώσεις ανθρώπων που τώρα μπαίνουν στο χώρο είναι πρωτοποριακές» είπε χαρακτηριστικά. Για τον ανταγωνισμό είπε επίσης ότι τον σέβεται αλλά δεν τον φοβάται η Aegean. Στο παρελθόν 15 εταιρείες άνοιξαν και έκλεισαν. Τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση πούλησε το ενεργητικό της Ολυμπιακής, και η διοίκηση της Aegean θέλει να πιστεύει πως η διακριτική μεταχείριση σταματάει εδώ.

Μάλιστα τονίστηκε αρκετές φορές η εξαγορά μόνο του ενεργητικού και ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει η Olympic Air υπό τη διοίκηση της MIG να συνεχίσει να λαμβάνει επιδότηση γιατί δεν προβλέπεται αφού αγόρασε μόνο το ενεργητικό. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι διάδοχος του προηγούμενου σχήματος αλλά σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να πάρει και τα χρέη και το προσωπικό και τα νομικά προβλήματα. Τα πήρε μόνο για τη μεταβατική περίοδο.

Ο κ.Βασιλάκης αλλά γενικότερα η διοίκηση της Aegean ήταν περισσότερο καυστική απέναντι στην Κυβέρνηση κυρίως για την ακύρωση του διαγωνισμού στις άγονες γραμμές, λέγοντας πως δε θα έπρεπε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Ας τον χειριζόταν η επόμενη κυβέρνηση τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με ένα έγγραφο για την γραμμή Αθήνας-Κωνσταντινούπολη που ανέφερε ο κ.Βγενόπουλος, ο Ευτύχης Βασιλάκης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean είπε ότι δεν δόθηκε ολόκληρο και πως το έγγραφο δείχνει ότι είχαν ενημερωθεί όλοι. Μάλιστα υπενθύμισε πως η Aegan έχει πάρει έγκριση για τον συγκεκριμένο προορισμό από το 2004 αλλά πρόσφατα πήρε συχνότητα.

Τέλος αναφορικά με μία δήλωση για το πόσες κερδοφόρες μπορούν να υπάρξουν στην Ελλάδα, ο κ.Θ.Βασιλάκης είπε «εμείς κοιτάμε μόνο τον κήπο μας και όχι του γείτονα».

Γιώργος Κατικάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.