ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑ: «Οι όροι της Olympic Air για τις άγονες γραμμές οδήγησαν στην απόρριψή της»

15:32 - 17 Νοε 2009 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Οι όροι που είχε υποβάλει η Olympic Air σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού των άγονων γραμμών, ήταν εκείνοι που οδήγησαν στην απόρριψη της προσφοράς της, δήλωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Μ’ αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της MIG και τις αιχμές που άφησε τόσο κατά του υφυπουργού Μεταφορών, όσο και του διοικητή της ΥΠΑ, η υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι η προσφορά της Olympic Air απορρίφθηκε, επειδή είχε θέσει όρους, δηλαδή συνδυαστική αποδοχή της προσφοράς προκειμένου να αναλάβει όλο το πακέτο των γραμμών, γεγονός που απαγορεύεται ρητώς από τη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, για δύο από τις οκτώ γραμμές η Olympic Air ζήτησε 1.402.047 ευρώ, ενώ ανταγωνίστρια εταιρεία είχε προσφέρει για τις δύο αυτές γραμμές  548.531ευρώ (περίπου το 1/3 της προσφοράς της Olympic Air).

Συγκεκριμένα, στην προσφορά που κατέθεσε η Olympic Air την 02/11/2009 περιέλαβε αυθαίρετα υποχρεωτικό όρο συνδυαστικής αποδοχής των προσφορών της.

Δηλαδή, υπέβαλε προσφορά για 16 από τις 24 άγονες γραμμές αιτούμενη μηδενικό αντιστάθμισμα, αλλά με την υποχρέωση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού να κατακυρώσει και τις 16 γραμμές στην Olympic Air ταυτόχρονα, ενώ για τις υπόλοιπες 8 γραμμές ζητούσε 5,9 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή.

Ακόμη, η ΥΠΑ διευκρινίζεται ότι η ΟΑ, τόσο στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί και ακυρώθηκε λόγω των εκλογών όσο και στη νέα προσφορά που κατέθεσε την Δευτέρα για τις υπόλοιπες 9 γραμμές, στην προσφορά της δεν έχει θέσει κανένα απολύτως όρο, όπως είναι το σωστό, συμμορφούμενη πλήρως προς την νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία και τις προβλέψεις της κείμενης σχετικής νομοθεσίας.

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή όσα υποστήριξε ο κ. Βγενόπουλος, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σακελάκος.

Η εισαγγελική έρευνα έχει σκοπό να μελετήσει τα καταγγελλόμενα από τον κ. Βγενόπουλο και εφόσον είναι βάσιμα να εντοπίσει αν στην υπόθεση της ανάθεσης των άγονων γραμμών έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος και από ποιους. Την έρευνα θα διενεργήσει εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.