ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνουν τα δρομολόγια από Αίγυπτο Aegean και Olympic Air

17:39 - 31 Ιαν 2011 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αυξήθηκε η επιβατική κίνηση τα τελευταία 24ωρα στις πτήσεις των τριών εταιριών, που εκτελούν δρομολόγια από το Κάϊρο στην Αθήνα, δηλαδή της Aegean Airlines, της Olympic Air και της Agypt Air. Αντίθετα, αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση από Αθήνα προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την αναταραχή, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη βορειοαφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τις τελευταίες 4 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13 πτήσεις από το Κάιρο προς την Αθήνα, κυρίως από τις δύο ελληνικές εταιρίες, και η πληρότητα των αεροσκαφών, ειδικά της Aegean, ξεπερνάει το 80%.
Για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 3 επιπλέον έκτακτες πτήσεις (τσάρτερς), οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:25, στις 13:30 και στις 17:30. Ωστόσο, έως τις 4 το απόγευμα, οι δύο πρώτες δεν είχαν φτάσει ακόμη.
Η Aegean εκτελεί 5 πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και η επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως διευκρίνισε, θα εκτελεστεί ανάλογα με την κατάσταση, που θα επικρατεί και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια της πτήσης.
Από την πλευρά της Olympic Air έχει αυξήσει τη χωρητικότητα των αεροσκαφών της από 132 σε 162 θέσεις και τις τελευταίες μέρες παρατηρείται διπλάσιος αριθμός επιβατών, σε σχέση με την κίνηση, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.