ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλάκης (Aegean): Εάν δεν προχωρήσει η εξαγορά της Olympic Air μπορεί και να μην υπάρχουμε

15:12 - 25 Οκτ 2012 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Βασιλάκης (Aegean): Εάν δεν προχωρήσει η εξαγορά της Olympic Air μπορεί και να μην υπάρχουμε
Πρέπει οι Αρχές να αποφασίσουν γρήγορα

Με δραματικούς τόνους αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόταση εξαγορά της Olympic Air από την Aegean.

«Κινδυνεύει η βιωσιμότητα των Olympic Air και Aegean Airlines. Μπορεί να μην υπάρχει καμία από τις δύο ή και οι δύο. Η εξαγορά είναι αναγκαία προκειμένου να μειώσουμε το κόστος ανά μονάδα, διαφορετικά θα πρέπει να σταματήσουμε το πτητικό έργο σε μεγάλο αριθμό δρομολογίων», ανέφερε ο κ. Ευ. Βασιλάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση της εισηγμένης, από το 2009 η κίνηση στις γραμμές εσωτερικού υποχώρησε 30% και η αξία της αεροπορικής αγοράς συρρικνώθηκε 45%, με την πτώση των μεγεθών να είναι συνακόλουθη της μείωσης του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή, το κόστος του μέσου ναύλου της Aegean απομειώθηκε 25% την τελευταία τριετία, όπως εξήγησε ο κ. Βασιλάκης.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της συναλλαγής Aegean Airlines - Olympic Air, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι εάν ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού τότε η εξαγορά της αεροπορικής του ομίλου MIG θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 5-7 μηνών.

«Πρέπει οι Αρχές να αποφασίσουν γρήγορα. Ειδάλλως μπορεί να είναι πολύ αργά», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε, επίσης, ότι οι συνθήκες στην αεροπορική αγορά σήμερα είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Και αυτό διότι πέραν της Cyprus Airways που έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την επέκταση στην Ελλάδα άλλες δύο εταιρείες, η Sky και η Astra, θα επωφεληθούν - μέσω εκτέλεσης δρομολογίων στις γραμμές εσωτερικού- από το deal των δύο αερομεταφορέων, όπως εξήγησε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 25 Οκτ 2012

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.