ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφήνα Cyprus Airways στο εσωτερικό μονοπώλιο Aegean - Olympic

22:22 - 01 Νοε 2012 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Προς τέρψη των τουριστικών πρακτόρων, αλλά και των Ελλήνων πελατών της η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών παρουσίασε την Πέμπτη το νέο της πτητικό πρόγραμμα, με βάση την Ελλάδα.

Η Cyprus Airways ενισχύει την παρουσία της στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς ήδη από τις 28 Οκτωβρίου εκτελεί 112 πτήσεις εσωτερικού και 30 δρομολόγια εξωτερικού από τη χώρα μας, μπαίνοντας «σφήνα» στην υπό συγχώνευση νέα εταιρία Aegean - Olympic. «Η ύπαρξη ενός εσωτερικού μονοπωλίου με τη σύμπραξη Aegean – Olympic» δεν είναι θετική για κανένα σημειώνουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς και συμπληρώνουν: «Χρειάζεται ένας αντίπαλος πόλος και για μας ώστε να έχουμε καλύτερους όρους πωλήσεων, δηλαδή, προμήθειες, αλλά και για τους καταναλωτές, ώστε να έχουν προσφορές και τιμές».

 

 

Ειδικότερα, θα εκτελούνται 112 πτήσεις ανά εβδομάδα για δρομολόγια εσωτερικού, ως εξής:
 
- Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα 3 πτήσεις καθημερινά,
- Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα 2 πτήσεις καθημερινά,
- Αθήνα-Ρόδο-Αθήνα 1 πτήση καθημερινά,
- Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη 1 πτήση καθημερινά,
- Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη 3 πτήσεις εβδομαδιαίως,
- Ηράκλειο-Ρόδος-Ηράκλειο 4 πτήσεις εβδομαδιαίως.
 
Παράλληλα, οι πτήσεις της Cyprus από Ελλάδα προς Κύπρο αναπροσαρμόζονται ανέρχονται συνολικά σε 30 πτήσεις εβδομαδιαίως. Ειδικότερα, θα εκτελούνται ως εξής:
 
- Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα 3 πτήσεις καθημερινά,
- Θεσσαλονίκη-Λάρνακα-Θεσσαλονίκη 1 πτήση καθημερινά, εκτός Τετάρτης,
- Ηράκλειο-Λάρνακα-Ηράκλειο 3 πτήσεις ανά εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έναρξη της θερινής περιόδου αναμένεται να «ανοίξουν» γραμμές και προς άλλους προορισμούς, όπως τα Χανιά. Πάντως, εμφανές ήταν κατά την παρουσίαση ότι η κρατική αεροπορική εταιρία της Μεγαλονήσου αναζητεί στρατηγικό επενδυτή, ώστε να στηρίξει την παρουσία της, αλλά και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει λόγω της μακροοικονομικής κατάστασης στην Κύπρο.
Τελευταία τροποποίηση στις 23:07 - 01 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.