ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέφυρα Αθήνας – Νέας Υόρκης μέσω Qatar Airways – Kίνηση πνοής για τον τουρισμό

01:00 - 29 Νοε 2012 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Γέφυρα Αθήνας – Νέας Υόρκης μέσω Qatar Airways – Kίνηση πνοής για τον τουρισμό
Λίγο πριν την πραγματοποίηση του αναβληθέντος ταξιδιού του Πρωθυπουργού στο Κατάρ, ένα «δώρο» έρχεται από το επίσημο αερομεταφορέα του Εμιράτου, με την νέα αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τις ΗΠΑ.

Με επίσημη ανακοίνωση κι από το υπουργείο Τουρισμού, μετά από «εορταστικό δείπνο» την Τετάρτη το βράδυ, σφραγίζεται η έναρξη από το καλοκαίρι του 2013 των απευθείας πτήσεων Αθήνα - Νέα Υόρκη της Qatar Airways οι οποίες θα εκτελούνται σε μόνιμη βάση, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Όπως, είχε γράψει αποκλειστικά το «R», σε ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, η συμφωνία είχε αρχίσει να προετοιμάζεται εδώ και δύο μήνες. Προχώρησε στη Νέα Υόρκη κι έτσι ανακοινώθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα από τον διευθύνοντα σύμβουλο των αερογραμμών, κ. Ακμπαρ Αλ Μπάκερ.

 

Η παρουσία της Qatar Airways, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας του Κόλπου, αποτελεί τονωτική ένεση για το Ελ. Βενιζέλος, που βλέπει την κίνησή του να μειώνεται κατά 12% το 2012, αλλά και για την Αθήνα, που προσβλέπει, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε αύξηση των της τουριστικής της κίνησης. Μέχρι σήμερα σημαντικές αεροπορικές εταιρίες είτε έχουν συρρικνώσει την παρουσία τους είτε έχουν φύγει (η THAI Airways, Continental, Singapore Airlines).

Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, θα ξεκινήσουν μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου και θα εκτελούνται είτε με Boeing 787 είτε με Airbus A380.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, ο κ. Αλ Μπάκερ, μέσω πτήσεων κοινού κωδικού, αλλά και δρομολογίων ανταποκρίσεων από άλλους προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης, η πτήση Αθήνα - Νέα Υόρκη θα τροφοδοτείται με περισσότερους επιβάτες.

«Κάθε κρίση παρουσιάζει ευκαιρίες για αυτούς που έχουν θάρρος και ξεκάθαρο στόχο. Και αυτό κάνουμε. Δεν είναι απαραίτητο να αποσύρεσαι από έναν προορισμό, εάν η αγορά δεν πηγαίνει καλά. Μπορείς να "παίξεις" με την χωρητικότητα των πτήσεων, προσαρμόζοντάς τις στα δεδομένα κάθε χώρας» είπε.

Όπως τόνισε ο κ. Αλ Μπάκερ, η εταιρεία δηλώνει δεσμευμένη με την ελληνική αγορά υπογραμμίζοντας ότι η Qatar Airways θα βρίσκεται στη χώρα μας τόσο στις καλές όσο και στις κακές μέρες.

Ο κ. Αλ Μπάκερ σημείωσε, μάλιστα, ότι το Κατάρ σχεδιάζει να προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων στη χώρα. Επίσης, έκανε αναφορά στο μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρίας σε στόλο και πτητικό έργο, και κυρίως στην ανάπτυξη του νέου αεροδρομίου της Ντόχα, μίας επένδυσης που ξεπερνά τα 16 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα αποδεικνύει αυτό που λέμε εδώ και καιρό: ότι ο κόσμος αλλάζει και δεν έχει νόημα να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα».

Ο κ. Παράσχης σημείωσε ότι η ανάπτυξη των αερογραμμών της Μέσης Ανατολής και η μεγαλύτερη εμπλοκή τους στην Ελλάδα αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει σημαντικό μέλλον στην αγορά της Αθήνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:11 - 29 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.