ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Olympic Air ... Εσωτερικού – Aegean Εξωτερικού

01:08 - 30 Ιαν 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Olympic Air ... Εσωτερικού – Aegean Εξωτερικού
Στην εσωτερική αγορά επικεντρώνεται η Olympic Air, λίγο πριν από την εξαγορά της από την Aegean που δίνει έμφαση στους προορισμούς εξωτερικού.

Από τον ερχόμενο μήνα, η Olympic Air θα πετά σε 5 κοντινούς προορισμούς εξωτερικού (Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια, Τίρανα και Κωνσταντινούπολη), καθώς μετά τη διακοπή της σύνδεσης με το Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα, θα προχωρήσει και σε αναστολή των πτήσεών της από και προς τη Λάρνακα της Κύπρου.
Έτσι, επικεντρώνεται στην εσωτερική αγορά με στόχο την διαμόρφωση πλαισίου υψηλών υπηρεσιών, εν όψει και της εξαγοράς της από την Aegean.
Σημειώνεται, ότι η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εξέταση και απόφαση της οποίας κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες εκτιμάται ότι θα χρειαστεί διάστημα 4 με 6 μηνών.

 

Aegean: Έμφαση στους προορισμούς του εξωτερικού

Την ίδια ώρα η Aegean δίνει έμφαση στους προορισμούς εξωτερικού καθώς είναι αυτοί που διασφαλίζουν καλύτερες αποδόσεις, πληρότητες και δεν πλήττονται τόσο από την ύφεση. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζει για την περίοδο του 2013 πτήσεις, προς Μπακού, Λυών, Μάνστεστερ, Αγ. Πετρούπολη και Βαρσοβία, από Αθήνα, ενώ ξεκινάει ξανά πτήσεις και προς το Βερολίνο, από τέλη Απριλίου.

Οι πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν προγραμματίζονται για τέλη Μαίου, δύο την εβδομάδα, όπως δύο την εβδομάδα θα είναι και οι πτήσεις για Λυών (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), Μάνστεστερ (Από Μάιο), Αγ. Πετρούπολη (Από Μάιο). Για Βαρσοβία και Βερολίνο θα υπάρχουν τρεις πτήσεις την εβδομάδα.
Η AEGEAN μετέφερε 4,9 εκ. επιβάτες το εννεάμηνο του 2012, με μείωση 6% σε σχέση με το 2011 πετυχαίνοντας αύξηση πληροτήτων από 69,2% σε 73,9%, με χαμηλότερους όμως ναύλους εσωτερικου για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Οριακή μείωση κατά 1% καταγράφηκε στην επιβατική κίνηση εξωτερικού, που ανήλθε σε 2,80 εκ. επιβάτες, ενώ συνεχίστηκε η κάμψη στο εσωτερικό με πτώση της κίνησης κατά 13% σε 2,07 εκ. επιβάτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:21 - 30 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.