ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο επίκεντρο του Κατάρ η αξιοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος» - Το θέλει για ενδιάμεσο σταθμό της Qatar Airways - Κόντρα με την Turkish Airlines

17:43 - 30 Ιαν 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στο επίκεντρο του Κατάρ η αξιοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος» - Το θέλει για ενδιάμεσο σταθμό της Qatar Airways - Κόντρα με την Turkish Airlines
Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Κατάρ, όπως προκύπτει από τις επαφές που είχαν στελέχη της πολιτικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στο Εμιράτο.

Επίσης ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των πτήσεων που εκτελέι η Qatar Airways αποτέλεσε σημείο συζήτησης ανάμεσα στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας, με στόχο την προσέλκυση επιεσκεπτών από Κίνα, Αυστραλία και ΗΠΑ.

 

Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει απευθείας αεροπορική σύνδεση Νέας Υόρκης - Αθήνας.

 

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του «R», αποτελέι το πρώτο βήμα για ενίσχυση της παρουσίας που έχει η αεροπορική εταιρία του Εμιράτου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου αντιμετωπίζει σφοδρό ανταγωνισμό από την Turkish Airlines.

 

Μάλιστα, πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι ιδανικά το αεροδρόμιο τη Αθήνας θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική βάση για την Qatar Airways για να αντισταθμίσει τη δυναμική που έχει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης . Όλα βέβαια εξαρτώνται από την πορεία επέκτασης της σύμβασης και ιδιωτικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος».

 

Αγροτικά προϊόντα, real estate και κατασκευές

Η προώθηση αγροτικών προϊόντων, συσκευασμένων και φρέσκων αποτελεί σημείο αιχμής των διμέρων οικονομικών σχέσεων. Στο πλαίσο αυτό θα διοργανωθεί στο προσεχές μέλλον γαστρονομικό φεστιβάλ στο Κατάρ για να ενισχύσει την ήδη σημαντική παρουσία των ελληνικών προϊόντων στη χώρα. Ήδη, εταιρίες όπως η Venus, έχουν ενεργή παρουσία εκεί αλλά στόχος είναι να γίνει περαιτέρω προώθηση της ελληνικής παραγωγής στο Κατάρ.

 

Στον τομέα του real estate υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον με αιχμή μαρίνες και τις δημοσιες εκτάσεις ωστόσο οι Καταριανοί εμμένουν ότι οι όποιες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν με διμερείς διακρατικές συμφωνίες. Σημαντικές ήταν και οι επαφές στον κατασκευαστικό κλάδο όπου ο κ. Καλλιτζάντζης (Ελλάκτωρ) αναδείχθηκε σε πρόεδρο του κοινού επιχειρματικού συμβουλίου. Υπήρξαν βέβαια συζητήσεις για ανάληψη μεγάλων έργων στην περιοχή από ελληνικές εταιρίες.

 

Τέλος, επαφές είχαν οι εφοπλιστές Αγγελικουσής και Προκοπίου για την επέκταση των υφιστάμεων συμβολαίων μεταφοράς φυσικού αερίου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 30 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.