ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αεροδρόμιο Χανίων: Πιέσεις για γρήγορη έκδοση απόφασης του ΣτΕ

11:03 - 28 Φεβ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Καμπανάκι κίνδυνου εκπέμπουν οι φορείς της Κρήτης για την ανάγκη άμεσης έκδοσης απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων.
Ήδη την Τετάρτη 27/2 ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης παρέστησαν στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δ' τμήμα του ΣτΕ
 
Σημειώνεται ότι το κρίσιμο αυτό έργο για τον ελληνικό τουρισμό έχει καταλήξει σε δικαστική διαμάχη μεταξύ εργοληπτριών εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ. 
 
Οι κύριοι Αρναουτάκης και Σκουλάκης που παραβρέθηκαν στο Δικαστήριο με τον εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, τόνισαν προς πάσα κατεύθυνση την αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, προκειμένου να εξαλείψουν και τα τελευταία εμπόδια, που φρενάρουν την έναρξη των εργασιών.

 
«Η παρουσία μας στη συζήτηση της υπόθεσης, υπογραμμίζει την εγρήγορση που πρέπει να καταδείξει το ΣτΕ, στην έκδοση της απόφασης, προκειμένου να ξεπεραστεί ο κίνδυνος της απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, με προϋπολογισμό 110 εκατομμυρίων ευρώ, πόροι που σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να χαθούν από το νησί μας.

 

Είναι ένα έργο που αφορά ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνο τα Χανιά. Θα συνεχίσουμε τη στενή παρακολούθηση της υπόθεσης και ευελπιστούμε στην άμεση έκδοση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, που θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών της επέκτασης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης».

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 τα αεροδρόμια Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» και Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» υποδέχτηκαν αθροιστικά πάνω από 2,8 εκατομμύρια επιβάτες, (700.000 στα Χανιά) όντας στην πρώτη θέση από τις πύλες εισόδου στη χώρα, μπροστά από το «Ελ. Βενιζέλος» με 2,5 εκατ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.