ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομβικός ο ρόλος του «Ελ. Βενιζέλος» για την ανάπτυξη του τουρισμού

17:33 - 19 Μαρ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε κομβικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τουρισμού εξελίσσεται το «παζάρι» για τη μείωση των τελών του ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με την ειδική συμφωνία που έκανε η διοίκηση του αεροδρομίου με την Aegean με αφορμή και την έναρξη 8 νέων δρομολογίων της εταιρίας από την Αθήνα.
Ήδη ασκούνται και πολιτικές πιέσεις προς την πλευρά τη διαχειρίστριας του αεροδρομίου εταιρίας, ώστε να διαμορφωθεί εν όψει και ιδιωτικοποίησης – επέκτασης της σύμβασης μιας λύση πακέτο. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της υπουργού Τουρισμού σε εκδήλωση για  την παρουσίαση των νέων απευθείας δρομολογίων της AEGEAN από το Ηράκλειο.
 
«Η  παροχή κινήτρων για την επέκταση της εποχικότητας (Απρίλιος και Οκτώβριος τουλάχιστον) μέσω χαμηλότερων χρεώσεων στους αερολιμένες αποτελεί, σύμφωνα με την Όλγα Κεφαλογιάννη, κομβικό στοιχείο για την συνολική τουριστική ανάπτυξη. Αυτό τόνισε σε εκδήλωση
 
Παράλληλα, η πρόσφατη ανακοίνωση συνένωσης δυνάμεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και της Aegean Airlines αποτελεί, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, κίνηση βαρύνουσας στρατηγικής σημασίας  για την αναζωογόνηση της τουριστικής αγοράς της Αθήνας με ευεργετικές επιδράσεις στο σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.
 
Η εξαγγελθείσα πολιτική προσέλκυσης και επιβράβευσης πελατών του ΔΑΑ μέσω  συνολικού πακέτου στοχευμένης μείωσης των τελών και το άνοιγμα 8 ευρωπαϊκών προορισμών που δρομολογεί η Aegean, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, συνιστούν υποδείγματα επιχειρηματικής δράσης, δίνοντας  ανάσα και νέες ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό.
 
Πέρα από τον έπαινο προς τις διοικήσεις των δύο σημαντικών αυτών οργανισμών, η ξενοδοχειακή κοινότητα καλεί όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην τουριστική αλυσίδα να εντείνουν τις προσπάθειες τους ενόψη της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ώστε να αποτελέσει το 2013 ιστορικό έτος ανάκαμψης και νέας ανοδικής πορείας της τουριστικής οικονομίας.
Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 19 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.