ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραχωρήσεις κάνει η Aegean για έγκριση εξαγοράς Olympic Air

17:33 - 26 Μαρ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Παραχωρήσεις κάνει η Aegean Airlines στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Olympic Air, είπαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, μεταθέτοντας την σχετική απόφαση για τις 23 Απριλίου.

  Η Aegean έχει πει ότι η προσφορά ύψους 72 εκατ. ευρώ για την Olympic, η δεύτερη που κάνει για την εταιρία, είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιβίωσή της σε μια συρρικνούμενη ελληνική αγορά αερομεταφορών. 


   Η Κομισιόν ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι μετατίθεται η προθεσμία, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις παραχωρήσεις που προσφέρει η Aegean
   Η Aegean συμφώνησε να εξαγοράσει την Olympic από τη Marfin Investment Group τον Οκτώβριο.  


   Ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού είπαν ότι ίσως έτσι να βελτιώνονται οι πιθανότητες της Aegean να λάβει την έγκριση της Κομισιόν λόγω συρρίκνωσης του μεριδίου της στην αγορά και της πρόσφατης έναρξης δρομολογίων και της Cyprus Airways στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, η προσπάθειά της ίσως υπονομευθεί από την έρευνα που διενεργούν από τον Μάρτιο οι αρχές ανταγωνισμού για την κρατική βοήθεια που χορηγήθηκε στην κυπριακή αεροπορική εταιρία.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.