ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean Airlines: Θα δώσει «Γη και ύδωρ» για την Ολυμπιακή;

19:57 - 11 Απρ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Aegean Airlines: Θα δώσει «Γη και ύδωρ» για την Ολυμπιακή;
Περισσότερες παραχωρήσεις στις λεπτομέρειες της συγχώνευσης ενδέχεται να ζητηθούν από την Aegean, προκειμένου να πάρει το «πράσινο» φως για την εξαγορά.

Αντιμέτωπη με μια μακρά και χρονοβόρα έρευνα των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθεί η Aegean Airlines, σχετικά με τη δεύτερη απόπειρά της να εξαγοράσει την Olympic Air.

 

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς η Aegean ενδέχεται να χρειαστεί να προχωρήσει σε περισσότερες παραχωρήσεις, απ' ότι ήταν διατεθειμένη να κάνει μέχρι τώρα, προκειμένου να πάρει το «πράσινο» φως για την εξαγορά.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Aegean υπέβαλε τον περασμένο μήνα έναν κατάλογο με ευνοϊκότερους όρους σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης με την πρώην Ολυμπιακή, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις της.


Οι αεροπορικές εταιρείες που συγχωνεύονται συχνά προσφέρονται να παραχωρήσουν χρονοθυρίδες ή δικαιώματα εκτέλεσης συγκεκριμένων πτήσεων και να δίνουν σε αντίπαλές τους πρόσβαση σε προγράμματα πτήσεων ώστε να καθησυχάζονται οι ανησυχίες περί ενδεχόμενης δημιουργίας μονοπωλίων.


"Η Επιτροπή αναμένεται να κινήσει μια εις βάθος έρευνα για την υπόθεση" της συγχώνευσης αυτής, ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες στο Reuters.


Αυτού του είδους οι έρευνες διαρκούν 90 εργάσιμες ημέρες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Αρχή Ανταγωνισμού της ΕΕ θα παρατείνει την δοσμένη προθεσμία για να αποφασίσει σχετικά με τη συγχώνευση —η οποία ήταν η 23η Απριλίου— ως το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:34 - 11 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.